palpal

Sječa Lukin kadrova u Foči, gen-sek ponižen nakon teksta koji je izazvao buru

Tekst o spletkarenjima, rovarenju i kadriranju odlazećeg generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrovića u Foči, borbama frakcija i imenovanju direktora izazvao je puno turbulencija, a posle dugo vremena Lučijano je doživio veliko poniženje. Iako je Nadzorni odbor Pošta Srpske imenovao mlađanog Mitrovića, kadra NPS-a Darka Banjica, za direktora fočanske Pošte, nakon pobune u SNSD-a nikad nije stupio na funkciju a umjesto njega imenovan je Milenko Vuković, kadar SNSD-a. Više detalja dobio sam u pismu od vjernog pratioca iz Foče, koje prenosim u cjelosti.

U Foči je bio pravi potres nakon prošlog teksta o kadriranju i sukobima u vladajućoj stranci i koaliciji, a odlična još jedna Narodna skupština, diskusije na vrhunskom nivou kao i uvijek. Nakon Vašeg teksta o direktoru Radne jedinice Pošte u Foči, iako je Mitrović bio imenovan od strane Nadzornog odbora da sjede u fotelju 1.11.2023. godine, fočanski Opštinski odbor SNSD na čelu sa Vukadinovićem i Lalovićem je nastavio žestok pritisak da se on ne imenuje koji je urodio plodom.

Umjesto Mitrovića postavljen je kadar SNSD Milenko Vuković. Lalović i Vukadinović su podigli i radnike Pošta Srpske koji su pisali pisma u kojima su prijetili izlaskom na ulicu i protestima ako imenuju Mitrovića koja su poslali gen-seku, premijeru, predsjedniku Republike Srpske, ministru itd itd.

Gen-seka Luka Petrović je ovim ponižen jer je on bio glavni inicijator, uz dogovor sa Darko  Banjcem, da se postavi Mitrović ali si mu tekstom podigao prisitiak u Partiji i pomrsio konce. Konačno je dobio šut kartu iz Foče da više on ne postavlja kadrove, i ovo mu je veliki udarac.