palpal

Podsjećanje na najveći i sramni čin veleizdaje – prodaju Jasenovačke građe

Koliko treba čovjek biti bez časti, morala i obraza, prodati Jasenovačku građu i predati je potomcima zločinaca kako bi minimizirali broj ubijenih i genocid nad Srbima, a onda otići na mjesto zločina i držati političke govore, vrijeđati na taj način žrtve i rugati se potomcima. Nisam želio pisati o ovoj temi i stavljati so na ranu tokom obilježavanja dana velike pobjede nad fašizmom, iz poštovanja prema žrtvama, borcima i potomcima, ali treba samo ukratko podsjetiti javnost kako je Milorad Dodik kao premijer predao Jasenovačku građu Hrvatima posredstvom Sjedinjenih Američkih Država.

Podsjećam na Sporazum koji je samovoljno i nezakonito potpisao kao predsjednik Vlade Republike Srpske 27.10.2000. godine, mimo Odluke Vlade, sa Američkim memorijalnim muzejom holokausta, o poklanjanju građe Muzeja koncentracionog logora Jasenovac, koji je poslije par mjeseci ustupljen Hrvatskoj.

Ovakav sraman čin veleizdaje i trgovine stratištima i mrtvima, prodaje našeg najvećeg stratišta i masovne grobnice  Tuđmanu i HDZ-u, potomcima i nasljednicima ustaške politike i ideologije koja je protjerala sve Srbe iz Hrvatske, prije Dodika nije zabilježen u našoj istoriji.

Veleizdajnik ide u Jasenovac da bi pozirao i kupio sitne poene, manipulisao javnosti i trudio se da svojim predstavama zabavlja mase kako bi zaboravili njegovu izdaju koja traje, jer i danas izdaje srpske nacionalne interese radeći prljav posao za HDZ, Čovića i Blajburšku koaliciju.

 

Nebojša Vukanović

 

MgidMgid