palpal

PLJAČKA VIJEKA ZA GINISA – Dobojlije novog džipa od 120 000 KM prodaju za 23 000KM!?

Grad Doboj pod vlašću Borisa Raspopa Jerinića i Omer-bega, kako su Dodik i SNSD nazivali Obrena Petrovića dok im se nije pridružio, postao je geto, mjesto pljačke, korupcije i kriminala do sada neviđenih razmjera. Grad i svi njegovi stanovnici, a nažalost sve ih je manje jer bježe od anarhije glavom bez obzira, postali su taoci par moćnika, koji krčme i uništavaju sve pred sobom.

Za rušenje postojeće i izgradnju nove zgrade gradske administracije i Skupštine grada Doboja baca se nevjerovatnih 32 miliona maraka, a kakve su razmjere pljačke i korupcije pokazuje zanimljiv oglas o prodaji vozila „škoda kodijak“ kojim se vozi Obren-Omer Petrović.

Džip „škoda kodijak“ prošle 2020. godine kupila je Javna ustanova Dom za starija lica Doboj za 114 650 maraka, sa registracijom i kasko osiguranjem koštati je skoro 120 000 maraka, a koristio ga je upravo Obren Petrović u privatne svrhe, iako kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH nema veze sa ovom ustanovom.

Nakon što su Jerinić i Petrović za sebe, preko grada Doboja, kupili nova luksuzna vozila „Audi A8“ i „Audi Q10“ plaćena preko 300 000 maraka, odlučili su da „prodaju“ ili bolje reći poklone džipa „škoda kodijak“ svojim poslušnicima.

Samo godinu dana nakon kupovine, Javna ustanova Dom za stara lica Doboj oglasio je prodaju „škode kodijak“ na licitaciji, a početna cijena je svega 23 746 maraka, dakle skoro 100 000 maraka jeftinije nego što je plaćen prošle godine.

Prema mojim saznanjima vozilo će kupiti vozač drugarice Sanje Vulić, inače bivši robijaš koji je bio u zatvoru zbog teških krivičnih djela koja je počinio, a koristiće ga drugarica i poslanica Sanja.

 

Na sajtu Pik.ba, preko koga se prodaju polovna vozila, polovne „škode kodijak“ prodaju se od 43 500 do 80 000 maraka, pa je jasno koliko je realna „procjena“, u kojoj je Javna ustanova Dom za stara lica za godinu dana izgubila 100 000 maraka.

Postavlja se i pitanje zbog čega su lani kupovali novo vozilo ako ga prodaju ove godine, i ko je procijenio da je za smo godinu dana vrijednost sa 114 500, ili skoro 120 000 sa kasko osiguranjem i registracijom, pala na svega 23 700 maraka?

Da ima pravde i pravne države, direktor Doma za stara lica Mladen Lukić, potrčko i marioneta Obrena Petrovića i Borisa Jerinića, bio bi uhapšen još lani kad je kupio auto od 120 000 maraka, pa ne bi sada bio u prilici da sklapa nove štetne ugovore, a pitanju je da li će sada zarobljene institucije da reaguju i spriječe novu pljačku vijeka za Ginisa.

 

Nebojša Vukanović