palpal

Pisma iz mostarskog SNSD-a o nekontrolisanom haosu

Dobio sam pismo od pratioca iz Mostara koji pišu o nezadovoljstvu članova, zloupotrebama i dešavanjima u mostarskom SNSD-u, koje prenosim u cjelosti. Ovo je samo prvi dio pisma a objaviću sve ostale u cilju informisanja javnosti jer je nažalost većina medija u Hercegovini strogo cenzurisana i pod kontrolom vladajuće Partije. Svi oni čija se imena spominju u pismu i tekstu koji objavljujem u cjelosti imaju pravo da napišu i pošalju mi odgovor, koji ću takođe prenijeti u cjelosti, jer je uloga medija otvoren dijalog i razmjena mišljenja o društvenim problemima.

 

SNSD Mostar- (Ne)kontrolisani haos 1.dio

Kao što smo i ranije pisali, prilično je splasnula euforija nakon što je SNSD-ov doktor Milivojević uz pomoć SDS-a osvojio mandat u mostarskoj gradskoj skupštini i priklonio se HDZ-u formirajući većinu. Tada smo pisali da su mnogi koji su se do tada stidili Dodika nazivajući ga najgorim lopovom prebjegli iz SDS-a u Milivojevićev SNSD koji je prepolovljen jer su ga mnogi stari članovi napustili.
Sukob između partijskih drugova je nastao nakon izvještaja o utrošku oko 480.000 KM narodnih para kojima je SNSD Mostar raspolagao u toku kampanje. Javnosti nije jasno kako se može spiskati toliki novac da bi se dobio 1 vijećnik dok je recimo BH blok utrošio 3 puta manje novca i dobio 6 vijećnika!?
Ko je ovdje lud a ko zbunjen prosudite sami, a pitanje je Kćko je uzeo novac.? Neka to nadležni ispitaju. Jasno je da su neki novopečeni papci, koji su iz SDS-a pobjegli u SNSD, dobro profitirali. Tako se među mostarskim Srbima i povratnicim govori d je na primer veterinar Predrag Dabić izdao SDS za 70.000 maraka, koje su mu obećane prije nekoliko dana na sastanku u Mostaru sa Dodikom lično…
Sukob je i unutar Gradskog odbora SNSD Mostar za pozicije i vlast. Tako je dugogodišnja uzdanica Luke Petrovića Gorica Rašović zabila nož u leđa bivšem mentoru i priklonila se dr.Milivojeviću i struji Srđana Milovića.
Njoj je obećano mjesto u kancelariji Vlade Republike Srpske u Mostaru umjesto Luki odanog Rada Tubića. Takođe de kao rezervna varijanta za Rašovićku sprema i jedno srpsko mjesto u gradskoj upravi Mostara, uz pomoć gradonačelnika Kordića.
Gradonačelnik vjerojatno nije upoznat da gđa Rašović godinama vuče bolovanje u državnoj firmi i da je trenutno u fazi istrage koja treba da pokaže kako je to izigrala zakon i svih ovih 5-6 godina bila na bolovanju a redovno se pojavljivala na svim SNSD- ovim terevenkama od Trebinja do Novoga grada…
Biće zanimljivo vidjeti koji se to ljekar usudio pomoći joj u izvršenju ovog očiglednog krivičnog djela potpisujući joj lažna bolovanja i koliku je štetu nanijela firmi HE Dabar i Zavodu za zdravsto Srpske….
Nastaviće se…
SNSD- OSTAJTE OVDJE koalicija