palpal

Vico Zeljković i bolji entitet na dnu Premijer lige BiH

Nekada sam, kao vatreni navijač Crvene Zvezde, imao više vremena i pratio sport, posebno fudbal, košarku i nastupe reprezentacije, ali u posljednje vrijeme nema se vremena da se sve isprati. Srbija je nažalost primila pogodak u posljednjim minutama meča sa Irskom i osvojila bod u gostima, dok je BiH takođe remizirala u Zenici nakon što su fudbaleri Kazahstana pogodili mrežu u sudijskoj nadoknadi.

     Iako je na čelo Fudbalskog saveza BiH i Republike Srpske došao Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika i provjereni kadar Partije koji nije ni minuta istrčao na fudbalskom terenu i ima veze sa ovim sportom koliko sa radom NASE, to nije od velike pomoći timovima iz Republike Srpske u Premijer ligi BiH, koji su se zbili na dnu tabele.

Pred posljednje kolo, od 5 posljednjih ekipa u fudbalskoj Premijer ligi BiH čak 4 tima su iz Republike Srpske.

Zanimljivo da je do prošlog kola posljednji bio Borac iz Banjaluke, prethodno prvak Premijer lige BiH koji se borio u kvalifikacijama za evropsku Ligu šampiona, a sada ga je potisnuo bijeljinski Radnik.

Kako je moguće da bolji entitet, kako uporno Republiku Srpsku nazivaju vlastodršci i SNSD-ovci, a potonji i na samom dnu? Da li je sada jasno zbog čega se i 5 kola prije kraja prošlog prvenstva unaprijed znalo ko će biti šampion?

Da li je to rezultat partijskog kadriranja u sportu i guranja sestrića Vica Zeljkovića na čelo Fudbalskog saveza BiH i Republike Srpske, te desetina miliona maraka koje banjalučki MTEL baca kao sponzor Premijer lige BiH? Ništa se ne može postići na silu i sa velikim novcima koji se bacaju u jamu, bez ozbiljnog i sistematskog rada, a Premijer liga BiH je ogledalo i lakmus papir koji pokazuje stanje u društvu i BiH.

 

Nebojša Vukanović