palpal

Otvoreno pismo rukovodstvu radnika Elektro-Bijeljine

Dobio sam pismo grupa radnika Elektro-Bijeljine, koji žele ostati anonimni zbog straha od revanšizma,  upućeno rukovodstvu Javnog preduzeća,  direktorima Nedeljku Ćoriću i Vasu Arsenoviću koje prenosim u cjelosti..

Poštovani,

Obraćamo Vam se sa željom da javnost grada Bijeljina, po ko zna koji put, obavijestimo o krajnjoj bahatosti i samovolji Uprave ElektroBijeljine, odnosno Nedeljka Ćorića i Vase Arsenovića (bez Gospoda jer tako se ne mogu nazvati).
Tražimo odgovore na pitanja:
-Kako se moglo desiti da su nedavno ogroman novac isplatili na ime otpremnina a i dan danas zapošljavaju radnike različitih profila, pa i administraciju?
 Radnicima koji su se nalazili na deficitarnim radnim mjestima,samo po njima poznatom ključu (čitaj SNSD ključu), isplatili su do 45.000,00KM.
 Nekima su (ponovo čitaj po SNSD ključu) obezbijedili nova radna mjesta PONOVO u državnim preduzećima.
-Kako se moglo desiti da pojedinci koji su primaoci otpremnina javnog sektora (npr Telekoma) budu primljeni u ElektroBijeljinu i sada PONOVO dobiju otpremninu i do 45.000,00KM?
-Kako se moglo desiti da se na spisku radnika ElektroBijeljine (čitaj PLATNOM SPISKU) nalazi više FUDBALERA koji se (naravno) nikad nisu pojavili na poslu (jer šta bi i radili)?
-Kako se moglo desiti da se doprinosi, u svima poznatom iznosu od 61% ličnog dohotka, ne uplaćuju od septembra 2020.godine? (možda zbog troškova otpremnina ,izbora…)
 Hvala pandemiji SARS-COV19 pa možemo ići ljekaru neovjerenih knjižica !?!
I na kraju,ne i najmanje VAŽNO:
Krajnjom i neukom zloupotrebom službenog položaja, gore pomenuta „gospoda“,krem de la krem bijeljinskog SNSD miljea (tačnije masne mušeme), nezakonito odlučiše da dio regresa ili cijeli iznos istog obustave na ime duga za struju ,manjeg ili većeg.
SVAKI RADNIK ElektroBijeljine je potrošač tj kupac električne energije kao i svaki drugi građanin, i poslodavac ima pravo da ga tuži ili istog islključi sa mreže,po PROPISANOJ ZAKONSKOJ PROCEDURI.
Niko nema pravo da bez PISMENE SAGLASNOSTI ili SUDSKE ODLUKE, utiče na lična primanja radnika (ista su zagarantovana Zakonom o radu Republike Srpske).
Sa druge strane, široj javnosti grada Bijeljina dobro je poznata (opet nezakonita) zaštićenost većeg spiska pravnih i fizičkih lica, kojima se,u smislu dugovanja,nekima i preko 200.000,00KM) ne prilazi,ne opominje,niti smije reagovati.
Treba biti u potpunosti otvoren i reći da su to simpatizeri,aktivisti,funkcioneri i finansijeri SNSD-a.
Zahvaljujući,između ostalog, svemu navedenom (a da se nismo ni dotakli tendera, krađe miliona maraka za potrebe izbora, kupovine stanova ,kuća, vikendica ,zapošljavanja neukih ljubavnica, supruga i šire rodbine…), ova firma je pred bankrotom,jer je poštovani građani,već uveliko spremna za prodaju.
U nadi, da barem Vi, nećete žmuriti na mrak i kolaps svih javnih preduzeća pa i svakog koje pripada elektroprivredi, u strahu od odmazde „velikih“ poltrona i ličnu egzistenciju,
srdačan pozdrav,
RADNICI ELEKTRO BIJELJINE
U Bijeljini,dana 31.12.2020.godine.