palpal

Osvrt nakon saslušanja i oduzimanja volva

Kad nema pravde za narod nek nema mira za vlast! Ova izreka meksičkog revolucionara Zapate odlično odslikava stanje u današnjem vremenu, i jedini efikasan način demokratske borbe protiv tiranije i nasilja režima.

 

Kao reakcija na kršenje zakona, radničkih i ljudskih prava trebinjskih vatrogasaca i službenika gradske administracije, danas sam parkirao vozilo ispred sjedišta Gradske administracije u Trebinju, što je izazvalo uzbunu u vladajućim strukturama, ali i ogolilo pravo lice tužioca i pravosuđa.

Tužioci i policija su sve digli na noge, priveli me u stanicu Policijske uprave, saslušali i napisali krivičnu prijavu, bez ijednog dokaza i osnova, a godinama ne rade ništa da procesuira kriminal i pljačke stotina miliona maraka.

Takođe je ogolila nemoć gradonačelnika Ćurića, koji je zbog mog pisanja, po sopstvenom priznanju i iskazu vještaku dr Crnogorčić, imao ozbiljne psihičke probleme zbog mojih tekstova, imao nesanicu i slab libido, a sada bi da glumi doktora i daju dijagnoze, a koje su pravi pokazatelj njegove slabosti i nemoći.

 

Detaljniji osvrt u video kolumni…

 

Nebojša Vukanović