palpal

Opasne i sulude avanture skupo mogu koštati narod i Srpsku

Kako bi skrenuo pažnju sa brojnih afera i anarhije koja vlada u društvu i Republici Srpskoj, Dodik nastavlja staru praksu sulude, avanturističke i pogubne po narod politike produkovanja novih kriza i podizanja tenzija, koja može skupo koštati sve nas, i narod i Republiku Srpsku.

Tako je juče iz Beograda, što je posebno opasno, poslao poruku da će formirati Vojsku Republike Srpske, a danas je na Komitetu svoje Partije najavio da će se Srpska povući iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH i formirati svoje Carine, te povući iz VSTS-a i samostalno imenovati sudije i tužioce.

Jasno je da Dodik nema instrumente ni snagu da sprovede ove odluke, a ranije je prenio nadležnosti i glasao za odluke koje bi sad da stavi van snage, ali želi da podigne uloge i tenzije. On ne stavlja na kocku sebe već narod i Republiku Srpsku, i njegovo avanturističko ponašanje sve nas može skupo koštati.

Vrlo je sporna uloga međunarodne zajednice, koja toleriše i prećutno podržava njegovo suludo ponašanje, jer joj je cilj da budemo nestabilni i da Srpsku opustoši i uništi do temelja, a Dodikovo ponašanje podržavaju svi neprijatelji Republike Srpske jer su svjesni kakve su za nas pogubne posljedice. Ili SNSD ili Republika Srpska, to dvoje ne može skupa i neko neće preživjeti rizične operacije, a iskreno se nadam da će prije nestati SNSD koja se vremenom iz političke partije pretvorila u opasnu zločinačku organizaciju.

Detaljnije u video prilogu.

 

Nebojša Vukanović