palpal

Опасне и сулуде авантуре скупо могу коштати народ и Српску

Како би скренуо пажњу са бројних афера и анархије која влада у друштву и Републици Српској, Додик наставља стару праксу сулуде, авантуристичке и погубне по народ политике продуковања нових криза и подизања тензија, која може скупо коштати све нас, и народ и Републику Српску.

Тако је јуче из Београда, што је посебно опасно, послао поруку да ће формирати Војску Републике Српске, а данас је на Комитету своје Партије најавио да ће се Српска повући из Управе за индиректно опорезивање БиХ и формирати своје Царине, те повући из ВСТС-а и самостално именовати судије и тужиоце.

Јасно је да Додик нема инструменте ни снагу да спроведе ове одлуке, а раније је пренио надлежности и гласао за одлуке које би сад да стави ван снаге, али жели да подигне улоге и тензије. Он не ставља на коцку себе већ народ и Републику Српску, и његово авантуристичко понашање све нас може скупо коштати.

Врло је спорна улога међународне заједнице, која толерише и прећутно подржава његово сулудо понашање, јер јој је циљ да будемо нестабилни и да Српску опустоши и уништи до темеља, а Додиково понашање подржавају сви непријатељи Републике Српске јер су свјесни какве су за нас погубне посљедице. Или СНСД или Република Српска, то двоје не може скупа и неко неће преживјети ризичне операције, а искрено се надам да ће прије нестати СНСД која се временом из политичке партије претворила у опасну злочиначку организацију.

Детаљније у видео прилогу.

 

Небојша Вукановић