palpal

Novo prisluškivanje i opasne prijetnje, izlivi mržnje i napadi na BN televiziju

   Par minuta izjave za okupirani Javni servis Republike Srpske, jezik mržnje, prijetnje, novi sramni i opasni napadi Milorada Dodika na BN televiziju, jasan su pokazatelj njegovog ogromnog straha, ne samo od slobodnih ljudi i medija koje ne kontroliše, već i od nečeg drugog, vjerovatno mnogo opasnijeg za njega. Pitanje je koga se Dodik tako boji da ne može da se kontroliše, prikrije strah i svoje slabosti.

Vrhunac je hipokrizije kada se licemjer, koji 25 godina opstaje na vlasti na lažima, podvalama, manipulacijama, spinovima, počne žaliti zbog objavljivanja dešavanja na sjednici Predsjedništva BiH i počne pričati o istini, moralu i poštenju.

Već mjesec dana Dodik brutalno napada BN televiziju, naziva je izdajničkim medijem, stranim plaćenicima, neprijateljem srpstva, Republike Srpske i srpskog naroda, a njegovi botovi su napravili Fejsbuk stranicu „bojkotujmo izdajničku BN televiziju“, čime stvara atmosferu linča koja bi mogla, ne daj Bože, da izmakne kontroli i dovede do toga da neke ostrašćene pristalice Partije napadnu na poslu ili ulici nekog novinara, snimatelja ili radnika BN televizije.

Najzanimljiviji dio izjave Dodika za RTRS i slugu režima Nadu Veletić, je podsvjesno priznanje da prisluškuje medije, novinare i opoziciju, jer kako drugačije on može znati da je vlasnik i glavni urednik BN televizije Vlado Trišić navodno pozvao lidere opozicije nakon sastanka u Beogradu i šta je sa njima razgovarao, mada njemu ne treba vjerovati i smatram da nije vjerno prepričao prisluškivane razgovore.

Da živimo u pravnoj i uređenoj državi Dodik bi koliko danas bio saslušan, tužioci i istražioci bi pokrenuli istragu i utvrdili ko je i kako prisluškivao novinare, urednike i opoziciju i saznao šta su razgovarali, te procesuirali i kaznili sve one koji su učestvovali u nezakonitim poslovima.

Prepričavanje telefonskih razgovora sa Šarovićem i Borenovićem pokazuje koliko nisko može da skliznu moćnici pokušavajući da se uhvate za slamku spasa, jer je prepričavanje privatnih razgovora dno dna čak i za beskrupuloznog makijavelistu kakav je Dodik, koji ponovo pokazuje da je na sve spreman.

Ovo bi trebalo da bude i posljednje upozorenje svim liderima opozicije da prekinu svaki kontakt sa Dodikom jer im to samo nanosi političku štetu i daje priliku da ih diskredituje lažima i podvalama.

 

Nebojša Vukanović