palpal

Nije kum dugme – sin Bude Stankovića, kumče Draganče, na čelu RUGIP-a

Da je Republika Srpska pretvorena u prćiju i privatni posjed Oca nacije Milorada Dodika, njegovih kumova porodice i prijatelja govori i današnje imenovanje Dragana Stankovića za direktora Republičke uprave za imovinske i geodetske poslove Republike Srpske – RUGIP-a. Po mojim saznanjima iz Vlade kumče Draganče imenovan je danas a već sutra preuzima funkciju.

Dragan Stanković je sin kontroverznog Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika koji godinama iz sjene rukovodi ovom važnom republičkom institucijom. Prethodno je dugogodišnja v.d. direktora RUGIP-a Bosiljka Predragović jutros podnijela neopozivu ostavku na ovu funkciju, vjerovatno pod pritiskom moćnika i partijskog lobija.

Bosiljka je provjeren i odan član Partije, učestvovala je u mnogim sumnjivim poslovima i namještanju tendera, ali uprkos odanosti i lojalnosti morala se povući zbog „viših interesa“ i kumova. Dragan Stanković do danas je bio pomoćnik direktora RUGIP-a za ekonomske i finansijske poslove.

Svaki komentar je suvišan jer je ovo samo jedan u nizu primjera privatizacije i zarobljavanja institucija Republike Srpske od strane jedne porodice i Partije koja sve nas posmatra kao plijen.

 

Nebojša Vukanović