palpal

Нећемо срљати за Додиком у амбис – писмо официра Оружаних снага БиХ

Добио сам писмо од високог официра Оружаних снага БиХ, бившег официра Војске Републике Српске, који говори о тренутној ситуацији у Оружаним снагама БиХ, ставу војника и официра према посљедњој Додиковој сулудој иницијативи, опасним авантурама и најавама. Писмо преносим у цјелости, али нећу објавити име официра како не би имао непријатности и проблема у служби.

Вукане, добро јутро и извини! Осјећам потребу да те информишем о неким важним стварима и да ти дам пар савјета. Наиме, у Оружаним снагама БиХ, међу Србима, влада неко игнорантско понашање према Додиковим најавама о повлачењу људи из институција. Већина људи, по мени преко 80%, војника о официра, је против Додика и његове свите, нећемо срљати за њим у овим овим опасним авантурама и напустити службу у Трећем Република Српска пјешадијском пуку Оружаних снага БиХ.

Једино су генерали, постављени по политичкој линији,  у овом његовом точку полтронства, лажног мита, патриотизма и моралних вриједности СНСД-а. Ми смо, Срби у Оружаним снагама БиХ, у односу на Бошњаке и Хрвате, неупоредиво образованији и стручнији јер смо завршили војне школе и академије, али смо слабије организовани од врха према доле. Временом, та наша, некада са страхопоштовањем гледана стручност и прошлост, сада блиједи. Kриви смо ми и неки наши Срби, недостојни који због ситних личних интереса продају вјеру за вечеру.

Међутим, у случају Додикових одлука, ништа се десити неће. Сви ћемо на ПОС’О, што би ти рекао, јер генерали немају ауторитет и повјерење код војника и нижих официра, и нико их неће послушати.


Савјетујем ти да нас више помињеш у својим иступима и ситуацију прикажеш онаквом каква стварно јесте, а чињенице су следеће:
-никада није дошло ни до најмањег националистичког инцидента међу бившим непријатељима из три војске, Војске Републике Српске, ХВО-а и Армије БиХ.
-од 2009. године на овамо, висине плате и припадајућих принадлежности официрима и војницима су два пута смањивани


-људи не живе са својим породицама
– прозива нас Додик да смо страна плаћеничка организација, иако су Оружаним снагама БиХ и Трећем Република Српска пуку официри који су гинули у Отаџбинском рату и стварали Републику Српску
-Додик не одобрава употребу хеликоптера, јер су на „измаку исправности“ и тако „чува“ животе пилота, тј. директно мене на тај начин вријеђа
-мито, корупција и криминал у Оружаним снагама БиХ су доживјели експанзију за вријеме Бориса Јеринића, док је био замјеник министра одбране, све уз цјеновник, па слиједи

– запослење за цивилно лице 5000 KМ
-прекоманда 3500 до 6000


-прелазак у виши чин официра од 3000 до 7000, зависно од чина
-сагласност за одлазак у мировну мисију 10% од зарађеног у мисији.


Ово знам, знам људе који су плаћали и оне који нису хтјели. Kада побиједиш, добићеш детаљније информације.
Жив и здрав да си! До коначне побједе!