palpal

На силу на Козару – постројавање чланова уз пријетње отказима

Не престају притисци владајућег СНСД-а на своје чланове и грађане како би на силу окупили неколико хиљада људи на партијском скупу на Козари. Иако се нуде дневнице, сендвичи, сокови, пиво и бесплатан превоз одзив је слаб, ријетки су они који желе да учествују у режираним партијским представама, па се члановима СНСД-а пријети отказима на послу ако не дођу у заказано вријеме и сједну на аутобус и упуте према Козари.

Имајући у виду прошлост Козарске Дубице и других мјеста, страдање народа од усташке руке и фашиста у Другом светском рату, у најмању рука је срамна, бласфемична и дрска одлука СНСД-а да за партијски скуп патетичног назива „Живјеће Српска“, симболично одаберу Козару, и да се још тиме хвали портпарол Радован Ковачевић.

Козара је мјесто и симбол страдања Срба, Дубица и друга мјеста никада се нису опоравили од усташког геноцида, и да мало познају националну историју не би радили то што раде, организовали концерте и пјанчење над костима пострадалих, вријеђали жртве и њихове потомке поредећи себе недостојне са мученицима и страдалницима.

 

У мобилизацију чланства нису укључени само челници Партије, локалних одбора и директори јавних установа већ чак и директори основних и средњој школа, који треба да окупе што више професора, по потреби и старијих ученика, а долазак „младих“ професора који су тек добили посао на намјештеним конкурсима је обавезан.

 

 

Да партијским војницима не би било досадно, на Козари ће бити и пљеваљка, извјесна Милица Павловића и ОК бенд, а можда микрофон у руке узме и Лажни отац нације и запјева „не може нам ни Шмит ништа јачи смо од судбине..“

    Слобода је непроцјењива, и тек кад се виде оваква понижења чланова СНСД-а, који морају прекинути одморе како би статирали на Козари, може се схватити колико би они били срећни да СНСД напокон оде са власти, да поново буду слободни и да престану притисци, уцјене и мобинг…

 

 

Небојша Вукановић