palpal

Musavi Luka i čokalj viška

Kako red i stari običaji nalažu, dobre poslovne rezultate Elektroprivrede Republike Srpske, posebno gubitak spora sa slovenačkom Vijaduktom oko izgradnje nove Hidroelektrane na Vrbasu veći od 100 miliona maraka, koji se fakturiše Vladi Srpske, generalni direktor don Luka Lučijano Petrović sa probranim društvom zalio je kojim čokaljem rakije. Cijena struje na svjetskom tržištu je rekordna, ogromni su prihodi od izvoza ali uprkos tome sva proizvodna preduzeća u elektro-energetskom sistemu posluju u minusu, a nijedan kapitalni objekat i investicija nisu završeni.

To ne brine puno don Luku, što bi Crnogorci rekli „đavo prešu odnio“. On se sa saradnicima fotografisao  i pohvalio na društvenim mrežama  fotografijama sa proslave i druženja, a po stavu, mutnom pogledu, te musavoj pokapanoj majici, može se vidjeti da se trgnuo koji čokalj više.

Luka i Elektroprivreda troše godišnje stotine hiljada maraka na reprezentaciju, al kad dobro rade, postižu dobre rezultate, i treba da potroše i zaliju u lijepom društvu.

Bojim se samo da se Šef ne naljuti kad vidi u kakvom stanju gen-sek njegove Partije dočekuje izbore, jer ionako su odavno među njima odnosi zategnuti, dani ljubavi i grljenja su prošli, jer gen-sek i šura Ilija previše grabe sebi, i da nije Beograda i Vučića, te uloge Lukinog brata Rada, davno bi Nevjerni i preambicioznu Luka bio počišćen.

Tome u prilog govori i činjenica da odavno Dodik nije posjetio Trebinje, da se Luka morao povući u sukobu sa Srđanom Milovićem, dati nerado 20 miliona RiTE Gacko, jer je šef stao na stranu Crnog Okuke i Milovića, lj slaganje liste za izbore tek će dovesti do eskalacie sukoba zaraćenih frakcija crvenih ruža, o čemu ću pisati uskoro. U svakom slučaju musavi i pijani Luka sa čokaljem je slika bahate vladajuće oligarhije, koja je izgubila razum, i pitanje je hoće li narod napokom da ih kazni jer su davno prešli sve granice.

 

Nebojša Vukanović