palpal

Milanka Puritanka

Naše društvo je puno lažnih mediokriteta, čistunaca i puritanaca, umišljenih veličina koje glume da su iznad ostalih. Jedna od takvih je gatačko oštro pero na dolare i baterije Milanka Puritanka Kovačević, novinarka i urednica portala Direkt.

Milanka je danas bila učesnik na javnoj raspravi o progonu istine koji se pokušava nametnuti pod izgovorom kriminalizacije klevete, te je nakon obraćanja ministru (ne)pravde Milošu Bukejloviću ostavila amandmane ispred svog tek osnovanog Udruženja novinara „kišobran“.

Na svom portalu drugarica Milanka Puritanka Kovačević objavila je potom tekst o održanoj javnoj raspravi u kome navodi da nije željela da prenosi izjave poslanika, koji su valjda nepozvani i nepotrebni na javnoj raspravi o Zakonu o progonu istine koji se naziva kriminalizaciji klevete, i da smo dolaskom izvršili „politizaciju“ događaja!? Uz to Milanka Partizanka Puritanka naglašava da je poslanicima lako i da su u boljoj poziciji jer imaju dobra primanja, a da su ona, novinari i građani ugroženi.

Nevjerovatno koliko neko može biti drzak, pa ovako nešto objaviti, jer je ovo klasično političko pitanje, koje se tiče upravo mene, jer nema sumnje da ću biti među prvima na udaru, al za razliku od Milanke Partizanke Puritanka mene nikada niko nije finansirao, nisam dobijao nikakve projekte i novac, iako sam imao basnoslovne ponude, i ovakve uvrede i kontstacije su veoma drske, jer su ona i njen portal Direkt samo za 3 godine, preko Udruženja građana „Druga priča Trebinje“ dobili preko 170 000 maraka, i mnogo im je lakše plaćati eventualne kazne nego meni.

Kako se može politizovati javna rasprava o Zakonu, kad je to suština politike, i zašto smo mi neki po i nedostojni pa kontaminiramo javni događaj svojim dolaskom? Sa druge strane uvijek smo podržavali i pomagali Direkt, kao i druge medije i novinare, stajali u zaštitu, između ostalog kad im je oborena stranica, i ne znam čemu ovakve opaske, uvrede i niski udarci?

Meni ne treba podrška Direkta niti prenošenje izjava, jer imam svoj mediji i blog koji je mnogo čitaniji i uticajniji, ali treba posvirati i za pas zataknuti jer mi je puna kapa mudreša koji pametuju, drže slovo pridike o moralu, glume čistunce, tiskajući hrpe dolara u džep, i gledaju da nama koji se iskreno borimo i stradamo sapletu noge, tvrde sramno „da su svi isti“, i da je veći problem u nama koji se borimo da se ne usvoji zakon, da Igor Crnadak da neku izjavu na konferenciji za novinare koju je zakazao, nego u poslanicima režima koji nisu došli na javnu raspravu, koji ćute i podržavaju zlo i izmjene zakona.

Umišljeni novinari koji za par napisanih tekstova znaju dobiti i 15 000 dolara, te kamere, opremu, obuku i sinekure, iako im tekstove pročita stotinjak pratilaca, trebaju imati bar malo poštovanja prema onima koji pišu iz strasti, bez bilo čijeg finansiranja, sinekura i motivacije, jer toliko sam afera i priča otkrio i pokrenuo, od Nikole Tesla, Batagona do Alumine, da sam zaslužio bar malo poštovanja.

Detaljnije u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović