palpal

Мато разоткрио договорену игру – не смије се упадати у замку

Новинар РТРС-а и вјерни пијун Милорада Додика на задатку водитеља емисије Телеринг на РТРС-у Мато Ђаковић демаскирао је нову договорену игру осовине зла Додик – Изетбеговић, СНСД – СДА. Ђаковић је у својој емисији у којој је гостовао предсједник ДНС-а Ненад Нешић, дан прије сједнице и Одлуке Уставног суда БиХ, најавио да ће суд усвојити Апелацију Клуба Бошњака и погрешно је тумачио као одузимање Шума Српске и преношење у власништво БиХ?

Како Мато може дан раније унапријед знати каква ће бити одлука Уставног суда БиХ ако све унапријед није договорио Додик са Бакиром, па га је шеф на вријеме, или прерано, упознао са информацијом како би одмах кренуо са спиновањем, кампањом и подизањем тензија, у којим ће као Бакир отимати нешто од Српске а Додик ће да нас брани. Гдје су нам Робне резерве, Фармаленд, Банка Српске? Да ли је њих или било шта друго отео Уставни суд БиХ или су нестали због криминала, корупције, пошасти и најезде похлепних?

Не треба насједати на провокације и спинове, јер се свака Одлука Уставног суда БиХ на штету Републике Српске може ријешити усвајањем владиних Уредби са снагом закона и нових закона, али је Додику, Бакиру и Човићу потребна тензија, продуковање и генерисање нове кризе, а Уставни суд БиХ, у коме сједе њихове марионете политичари попут Ћемана или раније Крстана Симића, је најбоља прилика да се лансира нова криза.

Нама треба јединство око тањира и казана, јер је врхунски патриотизам дати сигурност народу, право на посао, слободу и живот достојан човјека, а не популистичке приче и лажно србовање. Не може се гладном народу упорно давати бистра, ријетка и посна супа без тјестенине а себи приграбити густину, месо, салату и сарму, бусати се пуних уста српством у прса јуначка, тражећи да се народ упорно жртвује за интересе оних који су га опљачкали и претворили у сиротињу летећи изнад нас новим авионима и хеликоптерима.

Народ је уморан од сталних тензија, тумарања, пријетњи, галаме, блокада и опструкција, не само Срби већ Бошњаци, Хрвати и остали, и напаћени народ после деценија тумарања жели мир, посао, сигурност, правну државу, стабилност. Треба јасно рећи доста је и напустити зачарани круг и спиралу пропадања. Борба са режимом све више се претвара у класну борбу између потлачене раје, која чини 90% становништва, и бахатих и охолих пар процената политичара и тајкуна који су у мутним пословима и корупцији дограбили велико богатство, и покушавају прљавим новцем потлачене држати у покорности.

Не смијемо упадати у њихове замке и морамо се искрено борити да се накарадни систем промијени из корјена и направи равнотежа, смање социјалне и класне разлике у разореном друштву! Детаљније у видео прилогу ..

 

Небојша Вукановић