palpal

Lažov sa dvije vile

Prije par dana glavna vijest u gotovo svim medijima, od RTRS-a, ATV-a i Herceg televizije do gotovo svih trebinjskih portala, bila je tvrdnja da je  Nebojša Vukanović lažov koji po presudi Osnovnog suda mora čestitom pravedniku Luki Petroviću da uplati 2000 maraka. Niko od tih medija nije objavio da presuda nije pravosnažna, niti je ranije objavio vijest da sam u sličnim sporovima prethodno pobijedio vladiku Grigorija, Marka Mitrovića, poslanika Srđana Milovića, tajkuna Dragičevića, Slavka Vučurevića…

Trebinjske kadije poznate su po pravednosti i čestitosti, pa umjesto da utvrde porijeklo novaca famoznom vlasnicima „Alo taksija“ i „Herceg televizije“ i postavi pitanje otkud naprasnim „biznismenima“ preko milion maraka uloženih samo u ove dvije dvorske firme, ja se kažnjavam jer sam pisao istinu. Podsjetiću čitaoce da sam najavio ko će preuzeti Herceg televiziju i dokumentovao čitavu šemu izvlačenja novaca iz javnih preduzeća kako bi se finansirao projekat medijske kontrole grada od strane Luke Petrovića, te ko će osnovati „Alo taksi“ i prenosio stavove Udruženja taksista iz Trebinja. Svi znaju da sam govorio i pisao istinu koja je očigledna svima, osim trebinjskim kadijama.

Nadam se da su bivše „kolege“ dobro od Luke naplatili sve naručene tekstove, kojima pokušavaju da me ponize i diskredituju. Ako mogu neka Luku cijede svaki dan, pišu protiv mene neprekidno, apsolutno se ne ljutim i drago mi je da im mogu pomoći na ovaj način, posredno. Neka njima služi na čast nevjerovatan podatak da su me više puta pozvali da dam nnjku izjavu i komentar novinari iz Dubrovnika nego iz Trebinja, i da sam interesantniji dubrovačkom Vjesniku i Glasu grada nego trebinjskim portalima, Manojlu, Đoku i Glasu Trebinja.

Pravedne i objektivne presude nisam mogao očekivati od kadija koji su poslušnici i kadrovi Partije i Službe, poput kadije Bojane Rikalo, supruge istaknutog funkcionera GO SNSD Trebinje, rukovodioca Elektrohercegovine i predsjednika Nadzornog odbora Elektroprivrede Srpske Nebojše Rikala, koja mi je prvo svojom greškom onemogućila da izađem na izbore 2016. godine, a sada vodi montirane procese i donosi sramne presude!?

Kako je moguće da supruga visokog funkcionera Partije, o kojoj ću uskoro detaljnije da pišem, vodi političke sporove, ne dozvoljava mi da postavljam pitanja svjedocima i krši osnovna procesna prava na ročištu, a onda donosi sramne presuda i otima mi 14 000 maraka?

Drago mi je da sam najveći lažov i najveći problem Trebinja i Hercegovine, da imam dvije vile u Dubrovniku i Trebinju, a da su mentori naših dvorskih novinara skromni podvižnici koji ne obmanjuju javnost i ispunjavaju svoja obećanja. Staviti obraz pod zadnjicu često nije lijepo li je korisno, a poslušne sluge režima moraju znati da sve bude i prođe i da Luka neće vladati do vijeka!

 

Nebojša Vukanović