palpal

Krađa vozila uzrok drame na Šepku, razbojnik pobjegao u Srbiju

Sinoć je više sati bio blokiran put Bijeljina – Zvornik, zboc curenja plina na benzinskoj pumpi „Nešković“ u mjestu Šepak. Uzrok prave drame koja se sinoć dogodila je drsko razbojništvo, pokušaj otimanja vozila dok se sipalo gorivo na benzinskoj pumpi, što možete vidjeti na snimku sa nadzornih kamera

https://youtube.com/shorts/3OUTpmnHesc?feature=share

Dok je radnik sipao gorivo u vozilo a vozač automobila čekao da plati račun, u vozilo je uletio razbojnik, istjerao iz njega ženu koja je sjedila kao suvozač, a onda pokušao da pobjegne otetim vozilom, u čemu ga je spriječio vlasnik koji se borio sa razbojnikom, nakon čega je vozilo udarilo u sigurnosni ventil od cisterne plina koji je počeo nekontrolisano da curi al se na sreću nije zapalio, kao što se to dogodilo prije 3 godine.

https://youtube.com/shorts/cHriAYFB1Co?feature=share

Nakon neuspješnog pokušaj krađe vozila, drsko razbojnik je uletio u drugo vozilo, koje je oteo i sa njim prešao u Srbiju, bez zaustavljanja vozila na graničnom prelazu, pa je policija pucala na njega al je uspio da pređe granicu i trenutno je u bjekstvu, što možete vidjeti na snimku.

 

Nezvanično saznajem da se radi o Veljku Tomiću, licu sa podebljim dosijeom, koji je od ranije poznat policiji i organima gonjenja.

Tomić je blizak lokalnom SNSD-u i vlastima, njihov je istaknuti aktivista na terenu koji je od Skupštine grada Zvornika dobio kuću u okolini grada.

Policija je jutros izvršila uviđaj na licu mjesta, a u toku je potraga za razbojnikom koji je u bjekstvu.

 

Nebojša Vukanović