palpal

Kort, Luka i Tegeltija – ima neka tajna veza

Već ranije sam u više navrata govorio kako predsjedavajući Savjeta ministara BiH i bivši ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zoran Tegeltija stoji iza KORT marketa koji se naprasno šire Srpskom kao pandemija, te da je sam naziv KORT nastao kao skraćenica Kompanija Reljić – Tegeltija.

Od nedavno je KORT otvorio tržni centar i u Trebinju, čime je realizovan tajni pakt i dogovor Zorana Tegeltije i Luke Petrovića. Firma Segment, koja je u formalnom vlasništvu Lazara Brkovića, najbogatijeg trebinjskog frizera i bivšeg predsjednika Mladih SNSD Trebinje, dobila je od grada Trebinja dozvolu da sagradi tržni centar, a KORT i firma Fortuna trejd se obavezao da će na 10 godina da iznajmi prostor za veliki trgovački centar. Uspon Segmenta vezuje se za uspon Luke Petrovića u HET-u, SNSD-u i Elektroprivredu, a dvorska firma dobila je na desetine i stotine unosnih ugovora od javnih preduzeća i ustanova. Na kraju Segment, koji se primarno bavi prodajom električnog materijala, počeo je da se bavi i građevinom, pa je sagradio Tržni centar u centru Trebinja, sijekući park i zelenilo u bivšoj kasarni.

Da saradnja čelnika SNSD-a iza kulisa teče normalno govori i podatak da su Grad Trebinje i Agrarni fond sklopili Ugovor vrijedan 400 000 maraka (397 005,00) bez PDV-a o nabavci hrane za tzv „Penzionersku prodavnicu Treće doba“ koja je pred izbore otvorena u Autobusoj stanici.

Ugovor je sklopljen i prije nego što je otvoren Kort market, a zanimljivo da su Fortuna trejd i Kort bili jedini ponuđači iako se radi o nabavci hrane, voća i povrća, a u Trebinju ima bar desetak velikih trgovačkih preduzeća i firmi iz ove branše, a čim se niko nije javio na tender jasno je da se radi o ranije ugovorenom poslu.

Iako se nigdje ne pominju i nema ih formalno u papirima, da institucije zarobljene države nisu pod kontrolom političara i korumpirane, lako bi dokazale da iza svega stoje dva moćnika koji će na kraju skinuti najveći kajmak u dogovorenim poslovima dvorskih firmi sa državom, javnim preduzećima i ustanovama.

 

Podsjećanje – video prilozi kako je napravljen KORT market sječom mediteranskog drveća i parka

 

 

Nebojša Vukanović