palpal

Korleone na Zagori – let iznad Lukinog gnijezda

Pogledajte snimak iz drona hacijende don Luke Petrovića, generalnog sekretara Elektroprivrede Republike Srpske i generalnog sekretara vladajućeg SNSD-a, na selu Zagora u Trebinjskim brdima.

Prije 15 godina don Luka je vozio plavu „zastavu 128“, sa jednom rezervnom bocom benzina u gepeku, živio skromno, kao i većina naroda, a onda se septembra 2006. godine učlanio u SNSD, postao šef javnih nabavki Hidroelektrana na Trebišnjici, dobio nadimak tender-efendija, i tako sjeo u lift koji ga je lansirao do pred sam vrh nakaradnog sistema.

Kašalj i novac se ne mogu sakriti, pa iako se nevješto pokušava zamaskirati, ipak ne može skriti ogromno bogatstvo koje je stekao na čudan način za kratko vrijeme, od vile na Ivanicu, u zaleđu Dubrovnika, beogradskih stanova do poslovnih prostora i objekata u Trebinju i čuvene hacijende u stilu Pabla Eskobara na Zagori.

Kako su HET i Elektroprivrede Republike Srpske propadali i tonuli sve dublje, bilježili gubitke a cijena struje se povećavala, tako je proporcionalno bujala i rasla Lukina imovina. Sve je to podvižnik i pregaoc stekao sa deset dugih prstiju, i to onako uzgred, mučeći se i boreći za napaćeni narod.  On je živi dokaz da je ova napaćena zemlja Švajcarska i eldorado za odabrane koji žive američki san dok se sirotinja oko njih pati.

Objavljujem video snimak iz drona, prije svega zbog članova SNSD-a kojima je Partija dala sendvič i sokić, te srećnicima i minimalac u nekom komunalnom preduzeću, da vide kako živi vlastela i čelnici Partije za čije se privilegije oni bore. Ako ovo ima don Luka, neka samo zamisle kako izgleda kompleks Kapo Di Tuti Kapija u Bakincima?

Pogledajte video prilog sa Zagore, trebinjskog sela Korleone, uz muzičku podlogu velikog kompozitora Enija Morikonea iz kultnog filma Kum.

 

Bonus: Pogledajte snimak od prošlog ljeta i pronađite razlike i nove investicije ..

 

Nebojša Vukanović