palpal

Ko je kleo Dobojlije nije dangubio

U Doboju su poništeni izbori, Boris Jerinić govori o poštenju i narodu a Sanja Vulić čije krokodilske suze za Obrenom, nekad Omerom Petrovićem i „gradonačelnikom“ Borisom Jerimićem. Narod brzo i lako zaboravlja pa se treba prisjetiri kako je Boris Jerinić kao predsjednik Mladih SDS-a prije 10 godina govorio o pogrešnoj politici SNSD-a i Milorada Dodika, a šta je sve Sanja Vulić govorila o Obrenu i Jeriniću, njihovoj izdajničkoj politici, kriminalu i bratimljenju sa gradovima turskog svijeta.

Sada se sve promijenilo, protivnici su postali partneri a Sanja brani bogoslova Borisa kao brata. Zaboravljeni su grijesi iz mladosti, kriminal, korupcija, zelena skretanja i nestašluci iz mladosti. Otkrilo se da je saradnja ispod žita dugo trajala, da su Obren i Boris „gurali“ Sanju dok su formalno bili protivnici, križali listiće i dopisivali glasove da bi je ugurali u Parlament BiH izbornim inženjeringom, a kakvo je stvarno stanje možda će se saznati ako se budu pošteno brojali glasovi na ponovljenim lokalnim izborima.

U mnogim mjestima u Srpskoj i BiH je teška je situacija, opštine i gradovi su porobljeni, narod živi u strahu u jednoj vrsti unutrašnje okupacije, ali mi je nekako posebno žao Dobojlija, jer nije lako decenijama gledati, a ne trpiti, Omera-Obrena Petrovića, Jerinića, Vulićku i sve ostale koje je poplava u teškim vremenima izbacila na površinu.

 

Ko je kleo Dobojlije, očito nije dangubio, i sve dok cijela ova „plejada“ perjanica nekad SDS-a a sada SNSD-a ne završi gdje joj je mjesto, ne treba se nadati bilo kakvom pomaku i oporavku.

 

 

Nebojša Vukanović