palpal

Posle Kongresa DPS-a – Kako je Luka Petrović pomagao Mila Đukanovića!?

Milo Đukanović juče je na vanrednom Devetom Kongresu svoje Partije održanom u Podgorici ponovo izabran za predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore, ali za razliku od prethodnih Kongresa, kada su stizale čestitke, pisma, telegrami podrške i želje za uspješnim radom iz cijelog regiona, sada niko nije pisao, trošio pero i mastilo, i nije stigao nijedan gost od pobratima i političkih partnera iz regiona.

Milo je pokazatelj kako se svi distanciraju od moćnika čim izgube vlast i moć, i kako u politici nažalost nema iskrenih prijatelja saveznika i ideologije već samo trenutnih interesa. Atmosfera na Kongresu bila je kao na komemoraciji, ne zbog korone i pandemije već opštih prilika, a nikakav glamur, lažni osmjesi i veliki govori nisu mogli prikriti apatiju i depresiju koja vlada među čelnicima DPS-a.

Luka Petrović je prošle godine, sa računa Elektroprivrede Republike Srpske, prebacio novac na račun Udruženja Crnogoraca u Hercegovini „Vuk Mićunović“ kojim rukovodi  Neđeljko Tomašević, prvi operativac DPS-a i Mila Đukanovića u Hercegovini, a pored Elektroprivrede novac Tomaševiću prebacio je i Đurić dr Mirko iz budžeta grada Trebinja, o čemu sam ranije pisao.

Luka nije javnosti odgovorio na pitanje zašto je prebacivao novac Neđu Tomaševiću! Zašto kumovi  ćute i zašto čelnici trebinjskog SNSD-a, don Luka Petrović i Ćurić dr Mirko, ne odgovore javnosti i narodu zbog čega su novcima građana Srpske finansirali Neđa Tomaševića, koji je po sopstvenom priznanju vrbovao građane Trebinja i Hercegovine koji imaju crnogorsko državljanstvo da na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori glasaju za Mila Đukanovića i DPS.

Uprkos osudama naroda i pritisku javnosti, nakon intervjua koji sam objavio,  Neđo nije odustajao i na sve moguće načine je pokušao preći granicu, a bez predaha radio na terenu  istovremeno za obje vladajuće Partije i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori, i za SNSD i za DPS.

Iz zvaničnih dokumenta Elektroprivrede Republike Srpske jasno se vidi da je Luka prebacivao novce Tomaševiću i tako pomagao tajne aktivnosti DPS-a u Crnoj Gori, te nastavljao bratsku saradnju SNSD-a sa DPS-om koja traje decenijama i koja nije prekidana čak ni u vrijeme kada se DPS i Milo Đukanović okomio na Crkvu, pokušao da otima manastire, crkve i imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, što ga je na kraju koštalo gubitkom vlasti posle 30 godina.

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag! Prije ili kasnije sve izađe na vidjelo i spozna se istina, a vrlo brzo će doći vrijeme da se otkrije ko je Luka Petrović, Milorad Dodik i SNSD, kakvo su sve zlo počinili svom narodu predstavljajući se lažno kao neke srbende i patriote.

 

Nebojša Vukanović