palpal

Klopka za opoziciju u Beogradu – sa Dodikom ni u crkvu skupa

Vrlo je opasna izjava Milorada Dodika danas iz Beograda nakon sastanka sa Vučićem, da će sa opozicijom ići skupa na sastanak sa Šmitom na Jahorinu? To je klopka za opoziciju, i veoma je opasno ako opozicija nasjedne u njegovu zamku u pruži mu alibi slamku spasa sada kad je očito u teškoj situaciji.

Pogubna je svaka bliskost i saradnja sa Dodikom i jasno je da on želi ponovo da namami kao anakonda opoziciju da ga spasi iz teške situacije, a onda da joj slomije kičmu i odbaci je kao 2016. ili 2013. godine. Dodik mora da sam kusa i pojede čorbicu koju je sam skuvao, i ne treba mu pružati slamku spasa kad je u nevolji.

Treba se samo sjetiti šta je on radio i govorio 1998. ili 2006. godine kad su SDS i opozicija bili na meti udara OHR-a i međunarodne zajednice, i kada je Dodik sproveo odluku o smjeni izabranog predsjednika Republike Srpske Nikole Poplašena.

Ako Dodik ode na sastanak sa Šmitom, na Jahorini ili nekoj drugoj lokaciji, pogaziće sopstvene zaključke i odluke. Treba ga ogoliti pred narodom i pokazati njegovo pravo lice a ne pružati mu alibi.

Opozicija nema šta da traži na sastanku sa Milicom Zavjetnicom, Šešeljom juniorom, Boškom Obradovićem ili Sašom Radulovićem, lažnom dvorskom opozicijom u Srbiji, jer se na masovnom ručku ne može govoriti o ozbiljnim nacionalnim pitanjima. Jasno da Vučić nastoji, kao i Dodik, da uništi opoziciju na ovakvim klopkama. Ako želi da čuje stav opozicije u Republici Srpskoj Vučić treba da pozove opozicionare u Beograd i razgovara otvoreno sa njima, bez prisustva Dodika i SNSD-a, a ne da se uvijek daju epizodne uloge.

Detaljnije u video prilogu.