palpal

Кинез током шетње побјегао из требињског Окружног затвора

Прије неколико сати из Окружног затвора у Требињу побјегао је држављанин Кине. Све се одиграло под чудним околностима, током шетње унутар зидина затвора.

Из Полицијске управе Требиње добио сам потврду да је Кинез у бјекству и да је у току потрага за њим. Уравник Окружног затвора у Требињу Зоран Миладиновић није одговарао на позиве, а када сам позвао Затвор и представио се спустили су ми слушалицу тврдећи да не знају ко сам и да не желе одговарати на питања.

Према информацијама којима располажем, Кинез је био на потјерници због корупције, ухапсили су га припадници Граничне полиције БиХ и ускоро је требао бити испоручен Кини. Чудно је да Кинез побјегне из зидина затвора поред двоструке страже, и питање је да ли је у свему имао помагача.

Треба се поставити питање одговорности Миладиновића, кадра НПС-а који је незаконито постављам на функцију, јер има више стражара и радника него затвореника и логично је питање како је побјегао и гдје је нестао Кинез, да ли је имао помагаче и да ли је позадина корупција?

 

Небојша Вукановић