palpal

Kinez tokom šetnje pobjegao iz trebinjskog Okružnog zatvora

Prije nekoliko sati iz Okružnog zatvora u Trebinju pobjegao je državljanin Kine. Sve se odigralo pod čudnim okolnostima, tokom šetnje unutar zidina zatvora.

Iz Policijske uprave Trebinje dobio sam potvrdu da je Kinez u bjekstvu i da je u toku potraga za njim. Uravnik Okružnog zatvora u Trebinju Zoran Miladinović nije odgovarao na pozive, a kada sam pozvao Zatvor i predstavio se spustili su mi slušalicu tvrdeći da ne znaju ko sam i da ne žele odgovarati na pitanja.

Prema informacijama kojima raspolažem, Kinez je bio na potjernici zbog korupcije, uhapsili su ga pripadnici Granične policije BiH i uskoro je trebao biti isporučen Kini. Čudno je da Kinez pobjegne iz zidina zatvora pored dvostruke straže, i pitanje je da li je u svemu imao pomagača.

Treba se postaviti pitanje odgovornosti Miladinovića, kadra NPS-a koji je nezakonito postavljam na funkciju, jer ima više stražara i radnika nego zatvorenika i logično je pitanje kako je pobjegao i gdje je nestao Kinez, da li je imao pomagače i da li je pozadina korupcija?

 

Nebojša Vukanović