palpal

Katarska štampa fascinirana umijećem i radom dr Erića

Godinu dana po odlasku u Katar, naš čuveni plastični i rekonstruktivni hirurg dr Dražan Erić osvanuo je na naslovnim stranama štampe u Katari, a tamošnja javnost je fascinirana dostignućima i radom mladog ljekara. Najtraženiji dnevni list „Katar tribjun“ objavio je intervju sa dr Erićem, koji je za kratko vrijeme uveo niz novina i značajno unaprijedio oblast plastičnei rekonstruktivne hirurgije u Kataru.

 

 

U tekstu Katar tribjuna ističe se kako je bolnica „El Hamadi“ prva u Kataru počela sa primjenom inovativnih savremenih operacija konturiranja tijela nakon velikih gubitaka težine, takozvanog „bodi liftinga“ zahvaljujući načelniku Odjeljenja za plastičnu hirurgiju dr Eriću, koji je prvi u Kataru uspješno izveo ovu operaciju.

Za kratko vrijeme dr Erić je u Katari postao veliko ime, uvažen i priznat stručnjak, dobitnik više priznanja i nagrada. Nažalost dr Erić je mnogo više uvažen i cijenjen u svijetu nego kod nas, i prava je šteta što je jedan ovakav ljekar napustio Republiku Srpsku i BiH, i što nismo dovoljno cijenjili i poštovali velikog stručnjaka.

 

Nebojša Vukanović