palpal

Хиљаде вјерника приредило величанствен дочек патријарху у Беранама

Величанствено је вечерас било у Беранама испред манастира Ђурђеви Ступови, а хиљаде вјерника из Васојевића и са сјевера Црне Горе приредиле су невјероватан дочек патријарху српском Порфирију, који ће сутра увести у трон новог владику будимљанско-никшићког Методија. У својим бесједама након вечерње службе патријарх Порфирије и митрополит Јоанијије позвали су на мир и слогу међу браћом.

Након вечерње молитве и обраћања високих гостију приређен је пригодан културно-умјетнички програм, а Беранци и Васојевићи кажу да су срећни и поносни јер су добили достојног насљедника владике Јоаникија и угостили патријарха српског Порфирија.

Погледајте како је вечерас било свечано у Беранама, испред манастира Ђурђеви Ступови, а ускоро више видео прилога како би читаоци осјетили бар дио атмосфере.

Ујутро у 9.00 часова почиње света архијерејска литургија током које ће викарни владика диоклијски Методије, човјек са наших простора, рођен у Сарајеву 1976. године, а дипломирао на Теолошком факултету Свети Василије Острошки у Фочи, бити уведен у трон епископа будимљанско-никшићког. ДОСТОЈАН И НА МНОГАЈА ЉЕТА!

Небојша Вукановић