palpal

Гужва пред Сбербанком у Бањалуци показатељ повјерење грађана у Владу и Републику Српску

Само дан након што је Срђан Шупут, први човјек Агенције за банкарство Републике Српске изјавио да Влада и Агенција преузимају контролу над Сбербанком, након што се она нашла на удару санкција запада, Европе и САД, јутрос је стотине грађана било испред сједишта Сбер банке у Бањалуци, вјероватно са намјером да подигну новац са рачуна.

Фотографије из Бањалуке најбоље показују колико грађани имају повјерења у Агенцију за банкарство Републике Српске, Владу и њене друге институције, јер је Шупут јуче изјавио да грађани могу бити мирни и спокојни јер је Агенција преузела контролу над банком.

 

Занимљиво је да Агенција за банкарство Републике Српске повлачи исте потезе као и Агенција за банкарство Федерације, а чудно је како од ескалације кризе у Украјини и почетка сукоба нема изјава Милорада Додика да брани и заклиње се у Русију и Путина!?

Прошле године у медијима се појавила информација да је бизнисмен из Србије Миодраг Костић и његова АИК банка купили Сбербанку у региону, Аустрији, Хрватској, БиХ, Србији, Словенији и Мађарској, па се поставља да ли је и само руско име и назив банке било довољно за увођење санкција?

Клијенти Сбербанке у Србији добили су јутос  обавјештење да је АИК банка постала власник уз сагласност Народне банке Србије, па се поставља питање зашто процес преузимања банке и промјене власништва није завршен у Републици Српској и БиХ?

 

    Небојша Вукановић