palpal

Gorica proširuje Agape

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika i vlasnica dva restorana „Agape“ u Banjaluci, odlučila je da proširi prvi otvoreni objekat smješten u Robnoj kući „Boska“ u centru Banjaluke. Zbog toga će biti izmješten frizerski salon koji se nalazi pored „Agapea“, koji treba da se spusti sprat niže, a onda će krenuti radovi na proširenju restorana.

Iako tata Milorad u javnosti kuka kako je problem u ugostiteljstvu otkako je počela korona, a uprkos tome njegova ćerka Gorica redovno plaća poreze, doprinose radnicima i obaveze državi, izgleda da posao, hvala Bogu, dobro ide pa se proširuju kapaciteti.

Ne vidim problem niti nešto loše u tome što Gorica Dodik proširuje restoran, normalno je da posluje i radi u skladu sa zakonom, bez obzira ko joj je otac. Vjerovatno ima nekih reprezentacija, računa i saradnje sa Vladom i njenim institucijama, ali to je za naše društvo normalno.

Njen biznis je mnogo moralniji i pošteniji od onog što radi njen brat Igor koji je po očevim riječima savjetnik ili konsultant u Prointeru, a koji koristi svoj položaj i uticaj da nabacuje Prointeru preko 150 miliona maraka javnih nabavki sa državom i njenim institucijama.

Na kraju bilo bi dobro da otkrijemo gdje je nestao Ugovor o privatizaciji i prodaji Robne kuće Boska kontroverznom srbijanskom milijarderu Miroslavu Miškoviću i Draganu Đuriću, konzorcijumu Delta-Zekstra, i da saznamo kako je Republika Srpska oštećena najmanje za 10 miliona maraka, te kakva je u svemu uloga njenog oca Milorada Dodika?

Da li je on dogovorio pisao u 4 oka, po starom običaju, te prepustio „partnerima“ Đuriću i Miškoviću Robnu kuću i dogovorio plasman obveznica koje je kupio IRB, kako bi bio skriveni partner u cijelom poslu i iz sjene imao udio u raspolaganju Boske, ali možda i novog Tržnog centra „Delta“ gdje je, gle slučajnosti, smješten drugi restoran Agape?

 

Nebojša Vukanović