palpal

Ekskluzivno svjedočenje o kriminalu UIO BiH

Zaštićeni „zviždač“ i prijavitelj korupcije Emir Mešić nedavno je suspendovan i udaljen sa posla u Terenskoj kancelariji Uprave za indirektno oporezivanje BiH Odlukom direktora Mira Džakule, zbog sumnje i optužbi da je odavao podatke o zloupotrebama u ovoj instituciji.

Mešić je dugo vremena u otvorenom sukobu sa direktorom Džakulom, od kako je prijavio Tužilaštvu i SIPI kriminal i podnio protiv njega krivičnu prijavu. Iako bi Agencija za borbu protiv korupcije BiH i druge institucije trebalo da mu pruže zaštitu, on je suspendovan sa posla i žrtva je mobinga.

Pogledajte zanimljivo svjedočenje u kome Mešić javno govori o kriminalu i zloupotrebama u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, nameštanju poslova i tendera, izvlačenju novaca, davanju povlastica privilegovanim firmama, iznajmljivanju terminala, prevarama na granici, uticaju politike i ogromnoj šteti koja se pravi narodu, državi i društvu…

Da li će kum Mile Radišić prodati zgradu Grand trejd u Banjaluci za 100 miliona UIO BiH, kako su kupljeni drugi objekti za regionalna sjedišta u Sarajevu, Tuzli i Mostaru, i kakva je u svemu uloga direktora Mira Džakule?

Pogledajte video prilog…