palpal

EKSKLUZIVA – Kako Pošte Srpske organizuju pljačku kroz kupovinu zgrade „Kesten“ za 6,5 miliona maraka

I dok Srbende i patriote bacaju dimne bombe, režiraju predstavu i primoravaju porobnjene članove Partije i radnike u javnom sektoru da budu statisti u njihovoj predstavi dizanja nacionalnih tenzija na blokadi puteva na entitetskoj liniji, sa druge strane iza očiju javnosti pljačkaju se milioni. Luka Lučijano Petrović u 4 oka sa Žarkom Dragičevićem dogovara posao sa ugljem u Gacku vrijedan 82 miliona maraka, kum Mile Radišić prodaje zgradu Grand trejd za 100 miliona, Sirijus radi digitalizaciju za 30 miliona maraka, a Pošte Srpske i Miladin Radović kupuju zgradu „Kesten“ u Glamočanima za 6,5 miliona maraka.

Paravan za pljačku je kupovina prostora za Sorting centar, a sve je unaprijed dogovoreno sa „H ekspres“ poštom, i objektom bivšeg Salona namještaja „Kesten“ u Glamočanima, a nelikvidne Pošte Srpske planiraju da se za ove namjene kreditno zaduže za dodatnih 5,5 miliona maraka.

Ovaj objekat je vlasnik i sada kupac prethodno kupio za svega 1,5 miliona maraka, prošle godine u maju na „PIK-u“ se prodavao za 4 miliona, što se vidi iz istorije oglasa, da bi sada cijena bila podignuta na dogovorenih 6,5 miliona maraka.

Da bi direktor Pošta Srpske Miladin Radović imao alibi za štetan posao angažovao je konsultantsku kuću „Vral“, bivšeg ministra finansija Republike Srpske Milenka Vračara, koji je objekat procijenio na skoro 8,2 miliona maraka, duplo više nego je prodavac cijenio kad je stavio u oglase, da bi mogli manipulisati kako su prošli dobro i povoljno.

Zanimljivo da je prvi generalno direktor „H ekspresa“ bila Snježana Martić, sada izvršni dirketor Pošta Srpske, dok je sadašnji direktor „H ekspresa’ Mile Jovanović bio dirketor Radne jedinice Pošta Srpske u Banjaluci. Direktor Ligistike u „H ekspresu“ je Milana Durić, čiji je suprug dirketor Poštansko-saboraćajnog centra Pošta Srpske u Banjaluci.

Jedan od vlasnika H ekspresa je Aco Stanišić, poslanik DEMOS-a, direktor Elektro-distribucije Pale. Svima je očigledan sukob interesa,  organizovani kriminal i korupcija, u kojoj glavnu ulogu imaju Razjedinitelji i kadrovi Nenada Stevandića.

Ovaj posao je štetan za Pošte Srpske, jer je prostor građen za salon namještaja a ne namjenski za Sortirni centar, cijena je previsoka a lokacija veoma loša, jer je daleko od Banjaluke a uzak, veoma loš i neprikladan prilazni put i izlaz na brzu cestu Laktaši-Banjaluka. Prethodno sam pritiskom, serijom tekstova i video priloga spriječio Miladina Radovića i Pošte Srpske da kupi objekat u blizini Salona namještaja Kesten, nesuđeni autocentar BMV, sada ću pokušati reagovati slično, a uskoro više detalja sa lica mjesta.

 

Nebojša Vukanović