palpal

Dezerteri prvi put na liniji, serije izliva lažnog patriotizma

I dok se dezerteri i ratni profiteri spremaju da prvi put dođu na nekadašnju prvu liniju, osim kad su švercovali cigarete, naftu i kafu, vrše novu prinudnu mobilizaciju članstva svojih stranaka i podanika da dođu na proteste i blokade, u sjenci se prave nove milionske kombinacije za pljačku naroda.

Spot i muzika, koja podsjeća na ratne godine, je posebno zastrašujuća i opasna, pokazuje da nemaju ama baš nikakvih skrupula. Širom Srpske radnici javnih preduzeća i članovi stranaka režima na silu se upisuju na spiskove i primoravaju da danas u 18 časova blokuraju put na entitetskoj liniji na više mjesta, čime će najviše štete nanijeti svojim komšijama, prijateljima i rođacima koji rade u Federaciji.

Posebno sam gnjevan izlivom lažnog srpstva u javnost i mozak gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji pokušava biti veći katolik od pape, srbenda i patriota od mentora i Uzurpatora, pa je snimio spot kako se svađa direktoricom oko stavljanja nekoliko slova na Osnovnu školu Vuk Karadžić, misleći da će dobiti neki politički poen, a nažalost od njegova izliva lažnog srpstva Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju nikake koristi.

Najgrotesknije u svemu je to što je Stanivuković za izvođača radova u naboju srpstva i patriotizma izabrao firmu „R&S“ iz Sarajeva i u Federaciju BiH prebacio 250 000 maraka, boreći se navodno za Kosovo i Metohiju.

Benjamina Karić je takođe pokazala da nimalo ne zaostaje za Bećirevićem, Komšićem, Draškom i Dodikom, u izlivima lažnog patriotizma, a postavljanje spomenika kralju Tvrtku, krunisanom u manastiru Mileševi za kralja Srbije i Bosne, velikom protivniku Turaka i sultana Murata, ima isti cilj kao i Draškovi pisanije i pentranje po školi – da sakrije suštinu truleži, stvori lažnu sliku i skrene pažnju javnosti sa ključnih problema.

Jadan li je ovaj narod, koji samo ćuti i gleda, kao da mu je bilo malo ratova, stradanja, tenzija i strahova, a kome zlo, okupatori, izdajnici i nesreće naroda ne daju ni na trenutak da predahne, živi u miru životom dostojnim čovjeka. Apelujem na sve da danas budu mirni, da ne bude nikakvih provokacija i incidenta, i molim pristalice režima da se odupru pritiscima i ne idu na besmisleni skup i blokade puteva, jer tako ponižavaju sebe i svoje porodice, koje se stide, prave štetu komšijama i prijateljima.

 

Nebojša Vukanović