palpal

Džeki Čen se išetao preko bunkera pored Hotela Nar, ujutro svi detalji bjekstva

Danas sam bio sa Zagom i ekipom Liste za pravdu i red  u Nevesinju, pa sam tek po povratku, po mraku, snimio mjesto bjekstva trebinjskog Džekija Čena, koji nije skočio sa 12 metara visine, kako tvrdi upravnik Zoran Miladinović, već se lagano spustio preko gromobrana i bunkera sa južne strane zatvora, gdje nema stražara, pored hotela Nar i kuće Spasojevića. Ujutro donosim eksplozivno sve detalje da lica mjesta, a ko je odgovoran za bjekstvo i kuda je Džeki  Q. O. S. pobjegao pogledajte u video prilogu koji sam ispred Okružnog zatvora snimio večeras.

Upravnik Okružnog zatvora Zoran Miladinović nije želio da se jabu na telefon i odgovori na pitanja, a svima nama vrijeđa inteligenciju izjavom kako je Kinez skočio sa zida visokog 12 metara, kako je izjavio za RTRS, jer je Sergej Bubka svjetski rekorder skokom od 6,1 metar sa motkom, i Kinez nije guma i da je skočio da visine od 12 metara, kako kaže upravnik, završim bi na ortopediji ili mrtvačnici.

Po pravilima, u krugu zatvora gdje šetaju pritvorenici mora fizički biti policajac koji nadzire njihovo kretanje, a posebno se mora voditi računa da ne bi što uzeo iz kruga, jer tu može postoji „štek“. Kroz isti krug u različito vrijeme šetaju i osuđena lica i oni se ne smiji susretati.

Policajac koji mora obavezno da nadzire kretanje pritvorenog lica pripada lokalno-sprovodnoj službi. Osim njega, koji se nalazi na licu mjesta, nadzor nad šetnjom vrši i putem video-nadzora dežurni zatvora. Po svemu sudeći niko nije bio pored Kineza, jer se ne bi mogao popeti uz gromobran, niti je vršen nadzor, jer bi se alarmirala okolna straža i bjekstvo bi bilo spriječeno.

Ovo sve pokazuje da je Kinez jednostavno pušten da bude sam na šetnji, dok su oni bili unutar pritvora. Svaki nemušti pokušaj pravdanja upravnika nema nikakvog opravdanja jer se spolja nalaze i naoružani policajci koji mogu upotrijebiti oružje u ovakvim situacijama. Drugim riječima, da su oni primijetili da bježi zatvorenika imali bi dovoljo vremena da uzbune policajce spolja da mogu adekvatno reagovati.

Oko zatvora se nalazi i ograda, koja može da donekle skrati vrijeme bjekstva. Sve ovo govori da ga niko nije nadzirao, imao je dovoljno vremena da se popenje i preskoči preko ograde, gdje su ga vjerovatno čekali saradnici.

Pitanje na koje treba da odgovori upravnik Miladinović je kako je Kinez znao gdje i kuda treba da bježi, kako su napravljeni brojni kardinalni propusti i da li je neko dobro nagrađen da omogući bjekstvo? Zbog ovog skandala treba sve provjeriti, odmah smijeniti upravnika Miladinovića, koji je najodgovorniji, ali i pomoćnika ministra Pera Dunjića zvanog „Mister Koverat“ koji snosi odgovornost za anarhiju i propuste jer jer na sličan način nedavno pobjegao pedofil iz Osnovnog suda u Banjaluci.

Ujutro više detalja ..

 

Nebojša Vukanović