palpal

Duboka diplomatija i Mitar Mirić!?

Naša Vlada ima žive diplomatske aktivnosti, o čemu svjedoči i predstojeća posjeta Milorada Dodika i Željke Cvijanović Njemačkoj. Milorad i Željka neće nažalost razgovarati sa Angelom niti posjetiti Bundestag, već će u subotu veče sa Mitrom Mirićem nastupiti na Zavičajnoj večeri u Štutgartu, koje organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Njemačkoj!? U nedostatku bilo kakvih drugih aktivnosti i rezultata rada, tzv „Predstavništvo RS u Njemačkoj“ organizuje zabavno veče sa uživo muzikom za naše ljude, a u pozivnici je posebno naglašeno da je ulaz besplatan, pa se očekuje veliki broj gostiju jer je Mitar Mirić jako popularan među našim gastabajterima.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković uredno je uputio pozivnice svim našim Udruženjima i najavio goste, Mileta, Mitra i Željku, i sigurno je da naše ljude očekuje ludo i nezaboravno veče. Ćetković je svjestan da naš tandem „lidera“ Željka i Dodik nema ama baš nikakav ugled među našim ljudima, pa je odlučio da „odriješi kesu“ i dovede popularnog Mitra Mirića kako bi se napunio objekat. Nema sumnje da će se Mile i Mitar grabiti za mikrofon, a nedoumica je samo hoće li Željka pustiti glas uz neku melodiju, ili će samo uz osmjeh aplaudirati Mitru i Miletu, i tvrditi kako Dodik ima ljepši glas i bolje pjeva!? Dodik želi da dobije koji glas među našim gastajbajterima, pa nezvanično iz Palate republike već danima odjekuju melodije „Ne može nam niko ništa“, „Ovo je moja kuća“ i „Crveno obuci da sluti na radost“, a predsjednik uz pratnju vježba nastup kako bi Mitra Mirića ostavio u sjenci!?                                                                  

Očekuje se da među gostima bude i nekoliko agenata BND-a, jer je Njemačka za razliku od nas ozbiljna država, pa ako Mile bude briljirao postoji mogućnost da ga i Angela  Merkel pozove da čuje glas našeg Slavuja iz Mrčajevaca.

Nakon skandala sa „selfijima“ ispred Bijele kuće i grubim obmanama sa Trampovim pozivnicama iz trećeg reda, zbog kojih nam se smijao i zbijao šale cijeli svijet, mislio sam da nema dalje i dublje, ali izgleda da ne postoji granica i dno dna za naše „lidere“.  Nikada niko u skorijoj prošlosti nas nije ovako sramotio i ponižavao kako to uspješno već decenijama rade naše nedostojne „Vođe“, koje se umjesto kao pravi i dostojanstveni državnici često ponašaju kao dvorske lude, i ne biraju sredstva samo da dođu do nekog glasa i jeftinog poena. 

Umjesto da Predstavništva u Republici Srpskoj pokušavaju uspstaviti privrednu saradnju i opravdati silne milione koje troše, oni po Dodikovom nalogu organizuju Zabavne večeri kako bi naš predsjednik imao priliku da napusti državu i nekog posjeti. Jadno, tužno i bijedno, da bjednije ne može biti.

Na kraju biće jako zanimljivo vidjeti hoće li Siniša M. putovati u Njemačku i praviti izvještaj, i da li će gledaoce RTRS-a obavjestiti kako su se Željka i Dodik sastali sa važnim ljudima i privrednicima u Njemačkoj i dogovorili razne projekte! Biće prava šteta ako u Njemačku ne otputuje ministar Klokić, jer je on pravi klovn samom svojomm pojavom, te ako Željku i Dodika tradicionalno ne dočeka budući vladika Frankfurtski i cijele Njemačke.

 

 

nebojša Vukanović