palpal

Draško mora poništiti Građevinsku dozvolu za Sinema siti

Napokon je neki sud na ovim prostorima donio pravednu i korektnu odluku, koja je donesena u skladu sa odredbama zakona, u interesu naroda, države i društva a ne pojedinaca, tajkuna i moćnika. Obradovala me je vijest da je Ustavni sud Republike Srpske prihvatio Apelaciju građana i stanara koji se protive izgradnje oblakodera Sinema siti u centru Banjaluke, na mjestu bivšeg Kina Kozara. Vjerujem da su protesti građana i skretanje pažnje javnosti dali doprinos da se donese ovakva odluka.

Još prošle godine sam pisao o tome, javno upozoravao i dobronamjero predložio gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću da treba iskoristiti sve mogućnosti, od ispitivanja porijekla novca do političke korupcije i trgovine interesa prilikom usvajanja Regulacionih planova, da ne popusti pritiscima i ne izda građevinsku dozvolu za Sinema siti i druge lokacije dok se ne iscrpe sve mogućnosti.

Sada, posle odluke Ustavnog suda Republike Srpske gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković treba da poništi Rješenje o građevinskoj dozvoli za Sinema siti, koje je prethodno potpisao a da nije sačekao da se završe sudski postupci, i tako spriječi da počnu radovi, jer je to jedina pravedna i racionalna odluka.

Pročitajte u cjelosti Odluku Ustavnog suda Republike Srpske..

 

Nebojša Vukanović