palpal

Директори именовани незаконито, Мастиловић клијент професора Паповића

Прије свега 10-ак дана усвојен је нови Статут о раду Електро-Херцеговине којим је прописано да извршни директор за управљање имовином и извршни директор за теренске операције морају бити електроинжењери са најмање 5 и 3 године радног искуства у дјелатности дистрибуције електричну енергије. По одредбама новог Статута, који је овјерила нотар Маја Попара из Требиња, који је измијењен и усвојен 16.12.2020. године,  Милутин Мастиловић и Зоран Пологош не  испуњавају услове да буду именовани на функције извршних директора!

Поред тога Милутин Мастиловић налази се на списку „клијената“ професора Паповића, и један је од осумњичених у афери фалсификовања докумената. На 10-ој страници обимног Записника са увиђаја лажних рачуна Вукашина Паповића налази се рачун број 12414 из хотела Еурогарни Земун, соба 409 од 4.11.2017. године на име Милутина Мастиловића. Нажалост нико од моћника, директора и посланика са Паповићевог списка није процесуиран.

 

Мастиловић је одборник СНСД-а у Скупштини града Требиња, те је истовремено диспечер у Електропривреди Републике Српске, недавно је именован за директора новог Јавног предузећа „Соларна фотонапонска електрана Требиње 1“, који је основала Електропривреда РС, а сада и за извршног директора у Електро-Херцеговини. Поред тога сувласник је половине приватне фирме за производњу електричне енергије из Билеће, која има уносне уговоре са Електропривредом РС и остварује огромну заради, и јасно је да се налази у сукобу интереса, а питање је како све стиже постићи.

Именовање Пологоша и Мастиловића узнемирило је јавност у Требињу и Херцеговини и показало да бахта власт не преза ни од чега, и да не покушавају ни да оправдају грубе злоупотребе и сирову политичку трговину.

 

 

Небојша Вукановић