palpal

Dejan Pavlović priveden zbog prijetnji dr Veljku Mariću!

Prema mojim saznanjima i informacijama iz Policijske uprave Foča, direktor Nacionalnog parka Sutjeska Dejan Pavlović priveden je na informativni razgovor u policijsku stanicu zbog prijave i osnovanih sumnji da je u telefonskom pozivu prijetio dr Veljku Mariću, bivšem direktoru Bolnice u Foči i predsjedniku fočanskog SNSD-a. Direktor i odbornik Pavlović nsvodno je pozvao Marića telefonom, sa pomoćnog a ne svog broja, uputio niz uvreda i prijetnji jer Marić ne želi da podrži njegovu kandidaturu za načelnika opštine Foča.

Iako skromnog obrazovanja i sposobnosti,  Pavlović ima velike ambicije, a sledeća je da nakon direktora Nacionalnog parka Sutjeska, koga je poprilično razorio i uništio, postane i načelnik rodnog grada. U tome ima podršku gen-seka Luke Petrovića i rođaka Gordana Pavlovića, najvećeg lokalnog tajkuna i vlasnika kompanije PAVGORD, ali je Veljko Marić velika smetnja i prepreka. Marićev izbor je Milan Vukadinović, šef Kluba SNSD-a u SO Foča i upravnik Elektrodistribucije Foča, koga je Veljko progurao na više pozicija i sada, kao vjernog, odanog i poslušnog, nastoji da kandiduje za načelnika Foče umjesto potrošenog Mašića.

Mala bara, a puno krokodila. Sukobi unutar stranaka i vladajuće koalicije ponekad su žešći nego između opozicije i vlasti. Zanimljivo da su Veljko Marić i Dejan Pavlović rođaci, dr Marić je pomogao Pavloviću da se dokopa nekih diploma, potom dobije posao tehničara u bolnici i odborničkog mandata, ali je sukob izbio kad su ambicije mlađanog Dejana porasle do neba, uz podršku Luke Petrovića koji je ranije uklonio Marića želeći da kadrira i ima neograničenu vlast u cijeloj Hercegovini i Izbornoj jedinici 9. Da li će policija podnijeti Krivičnu prijavu protiv Pavlovića zbog prijetnji Veljku Mariću, ili će gen-sek Luka zataškati ovaj slučaj, ostaje da se vidi, kao i da se sačeka rasplet obračuna i sukoba zaraćenih frakcija u fočanskom SNSD-u.

 

Nebojša Vukanović