palpal

ČUDO NEVIĐENO – most grade po sred vodovoda!?

Gledajući šta i kako rade trebinjski neimari, projektanti i čelnici urbanizma, na čelu sa stručnjakom Furtulom, kakve propuste prave prisjetio sam se scene iz kultne serije Volim ja nerandže mi trčim, kada su se čudili kako nesposobni Pero, koga su htjeli baciti kad je bio mali, radi u kontroli leta jer ako imaju dva aviona na nebu on će ih sudariti. Tako su u Trebinju stopu od novog mosta na famoznoj obilaznici postavili na trasi novog glavnog vodovoda za grad Trebinje od izvorišta Vrelo oko.

Najčudnije u svemu je to što je novi vodovod sarađen nedavno, prije par godina, pa nije jasno kako nisu vodili računa o mostu i trasi obilaznice, i kako su uspjeli napraviti takvu kardinalnu grešku i stopu mosta ucrtati i postaviti na sred vodovoda?

Radnici su zbog ovog propusta morali praviti „bajpase“ i izmještati cjevovod, te rušiti tek asfaltirani put  od brane Gorica do naselja Police i centra Trebinja. Prilog o ovom neobičnom poduhvatu trebinjskih neimara i projektanata snimio sam u poslednji čas, neposredno prije nego su radnici zatrpali rupu i tek postavljnjene cijevi oko stope mosta, koji je počet da se gradi pred Lokalne izbore 2020. godine, pa ubrzo nakon glasanja obustavljen.

Radovi su sada ponovo počeli nakon serije priloga i tekstova u javnosti, ali se ne zna gdje obilaznica počinje, gdje završava, kakav je cilj i da li je sve posljedica ludačkih ideja, zamisli i obećanja  don Luke Petrovića, koje je lansirao još 2016. godine.

Pogledajte zanimljiv video prilog…

 

Podsjećanje na ranije priloge o istočnoj obilaznici…

 

 

Nebojša Vukanović