palpal

Čeka se potvrda smjene Gordane Tadić, maratonska sjednica VSTS još traje

Ni poslije 4 sata nije završena sjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH na kojoj se raspravlja o smjeni glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordane Tadić. Sjednica VSTS-a počela je tačno u podne, ali sjednica nije okončana ni do 16 časova.

Dobio sam od pouzdanog izbora informaciju da je Drugostepeni organ potvrdio raniju odluku onda je Gordana Tadić smijenjena a umjesto nje imnjnovan njen zamjenik Ismet Šuškić, ali izvor mi je rekao da sačekam jer vijest još nije potvrđena. Tekst koji sam objavio povukao sam poslije nekoliko minuta, jer moj pouzdan izvor iz VSTS-a rekao da sačekam potvrdu, ali ipak su moj tekst prenijeli neki potrali pa se izvinjavam na malom nesporazumu, jer ne volim plasirati neprovjerene informacije.

Uskoro se javljam sa novim informacijama i detaljima čim dobijem potvrdu da je Tadićka smijenjena sa funkcije jer je zloupotrijebila položaj i opstruisala istrage protiv nekih političara i moćnika.

Tadićka je kadar Dragana Čovića, a HDZ i SNSD, prije svega preko smijenjenog prvog čovjeka VSTS-a Milana Mita Tegeltije, pokušavaju na sve načine da spasu Tadićku jer su na taj način sigurni da neće biti procesuirani za korupciju i kriminal.

 

    Nebojša Vukanović