palpal

Burna sjednica Skupštine grada Trebinja

Danas je, nakon duže pauze, počela nova sjednica Skupštine grada Trebinja, koja je od početka bila veoma burna, i prekinuta je nakon žustre diskusije odbornika i gradonačelnika nešto posle 15 časova.

Opozicija je rešetala gradonačelnika i odbornike vladajuće koalicije, te direktore javnih preduzeća i ustanova koji su podnosili izvještaje o radu u protekloj godini.

Puno je zloupotreba i pitanja koja nisu dobila odgovore, a po starom običaju vlast pokušava populizmom i skretnjem pažnje sa suštine izbjeći odgovore i položiti račune narodu.

 

Gradonačelnik Ćurić na konferenciji za novinare i danas je odbio da odgovori na pitanje ko je odgovoran što su oštećeni i izbušeni šarafima spomenici kulture u centru grada, plakur i bista Jovana Dučića, kako je prodata zemlja u Volujcu, zašto nema aerodroma i obilaznice i koja je lokaciana za izgradnju nove Opšte bolnice u Trebinju.

Pred početak sjednice Mišo Ćurić ponovo je protestvovao ispred sjedišta Skupštine grada Trebinja u uniformi Vojske Republike Srpske.

Ćurić i dalje traži odgovor na pitanje zašto njegova kćerka ni poslije 5 godina ne može da dobije pripravnički, ali su gradonačelnik i čelnici Skupštine grada ponovo izbjegli da sa njim razgovaraju i odgovore na pitanja.

Sjednica se nastavlja popodne i trajaće do 20 časova, a vjerovatno da je nastavak već sutra, dok se ne okonča rasprava o svih 30 tačaka Dnevnog reda.

 

Nebojša Vukanović