palpal

Vratio se Kuzmanović a i di je bija

Čuveni mladi i lažni „analitičar“, Darko Kuzmanović, inače iskusan preletač iz više stranaka i organizacija i službenih opštine Teslić, koji je posao dobio bez konkursa iako javno morališe i drži slovo političarima, ponovo se vratio na male ekrane, nakon duže pauze, i zasipa nas svojim mudrolijama. Po tradiciji on glumi neutralnost, ponavlja fraze i stvari koje kruže danima u medijima, ali prije svega po zadatku promoviše one političare sa kojima je blizak i koji ga plaćaju, ponajviše gradonačelnika Banjaluke i Teslića, uzgred pominjući Šamac, Bijeljinu i još neke gradove da ne bi bio providan.

Kuzmanović je bio nestao na pola godine, nakon što sam bio primoran da odgovorim na njegove uporne provokacije, i tada je proklinjao sebe i kajao se što je upisao društvene nauke i politikologiju, umjesto elektrotehnike i prirodnih nauka, ali kao da mu nije bilo dovoljno pa me ponovo podmuklo pecka.

Tako je nedavno likovao, jer me je povećanje takse za 150% eliminisalo za člana Predsedništva BiH, te je pokušao da bude duhovit na moj račun, sabirati koliko je novaca bilo neophodno za prijavu na izbore, miješajući nezavisne kandidate i političke subjekte.

Lista za pravdu i red, pored 5300 prikupljenih potpisa, uplatila je 25 000 maraka takse za prijavu za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH, a za člana Predsjedništva BiH bilo nam je potrebno još 25 000 maraka.

Ne bi bilo smisla da se prijavim za člana Predsjedništva BiH a ne prijavim liste za parlamnet, jer nisam se mogao istovremeno prijaviti kao predsjednik Liste za parlament i nezavisni kandidat za člana Predsedništva BiH, kojima je bila nešto niža cijena takse i prijave.

Logično je da sam izabrao opciju izlaska na parlamentarne izbore i pokušam sa saborcima dobiti podršku naroda za formiranje poslaničkog Kluba, jer član Predsedništva BiH, ili predsjendik i premijer bez zaleđine i jakog poslaničkog kluba, ne bi imao političku snagu da sistem i stvari mijenja iz korjena.

Moja neto plata poslednje 3 godine u Narodnoj skupštini Srpske je oko 1500 maraka, tako da je za prijavu bilo neophodno raditi skoro 3 godine a da ništa ne pijem i ne jedem, da bi platio prijavu, i za mene, kao i većinu naroda, takse CIK-a su preskupe. jasno je da se iz godine u godinu poskupljuje i komplikuje procedura za prijavu kako bi se otežalo da nakon 3 decenije nove snage uđu u Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlament BiH, i izabrao sam varijantu koja je najracionalnija jer nisam imao drugog izbora.

O marginalcu Kuzmanoviću, bivšem restartovcu, centralnom demokrati i SDS-ovcu ne želim trošiti riječi, on je nevažan, ali nisam glup da ne shvatim šta je pozadina. Njemu i mentorima bi bilo pametnije da me bez potrebe ne provociraju, pokušavaju ismijavati i ponižavati, jer to ničim nisam zaslužio a poznato je da nikom ne ostajem dužan i da ne dopuštam da se nekažnjeno podruguje i ismijava na moj račun.

 

 

Nebojša Vukanović