palpal

BRUKA I POGUBNA DRSKOST – Trebinje i Foča namjeravaju da se zaduže po 5 miliona maraka pred izbore

Da drskost i bahatost gradskih vlasti Trebinja, predvođenih SNSD-ovim perjanicama Ćurić dr Mirkom i kumom Lukom Petrovićem, pokazuje i najnoviji sramni prijedog odluke o novom kreditnom zaduženju, za navodnu „modetnizaciju vodnih i sanitarnih usluga“ koju namjeravaju da provuku na narednoj sjednici Skupština grada Trebinja u utorak 7.11.2023. godine.

Grad Trebinje namjerava da se zaduži za novih 5 miliona maraka, po visokoj kamatnoj stopi od preko 5% godišnje, i to na čak 32 godine perioda otplate. Velika je panika i nervoza u redovima vladajućih, jer su svjesni raspoloženja naroda, pa namjeravaju da uzmu novi kredit, „provozaju“ ga preko dvorskih kompanija i razrađenih projekata te iskoriste za pokušaj izborne korupcije. Grad Trebinje već ima 20 miliona maraka kreditnih zaduženja, koji su nenamjenski potrošeni, i novi višemilionski kredit na 32 godine je nedopustiv jer će generacije ispaštati zbog neodgovornosti, bahatosti i korupcije gradskih vlasti.

Prije 2 godine Ćurić se zadužio za 5 miliona maraka za navodnu izgradnju aerodroma i istočne obilaznice, a niko ne zna gdje su milioni završili jer do sada ništa nije urađeno na ovim predizbornim projektima. Pored toga 2019. godine bahati Ćurić se zadužio za 5,5 miliona maraka kod Komercijalne banke, pa bi sa novim kreditnom, koji sada namjeravaju da podignu, za 4 godine svog mandata zadužili Trebinjce za 15,5 miliona maraka, ili skoro 4 miliona godišnje.

Grad ne može biti taoc neodgovornih, bahatih i korumpiranih političara, koji uništavaju budućnost grada i mogućnost oporavka nakon oslobađanja iz ruku retrogradnih korumpiranih struktura koji uništavaju sve pred sobom, nekontrolisano nas zadužuju, prodaju zemljište i imovinu, kako bi opstali na vlasti i uništili sve. Klub za pravdu i red će se oštro suprostaviti pogubnim i štetnih odlukama, iskoristiti sve demokratske mogućnosti borbe kako bi se spriječile štetne odluke i zadužile generacije u narednih 32 godine.

Zanimljiva je vijest da istovremeno i načelnik opštine Foča Milan Vukadinović, po našim saznanjima, namjerava da zaduži  opštinu kojom rukovodi za 5 miliona maraka, kako bi ih koristio pred izbore. To pokazuje da SNSD ima širi plan da zadužuje lokalne zajednice, kao i Republiku Srpsku, kako bi imao dovoljno novaca za izbornu korupciju te ostavili pustoš iza sebe, što je nedopustivo, i pogubnim odlukama treba se suprostaviti odlučno, svim demokratskim ali mirnim sredstvima otpora ludilu i anarhiji.

 

Nebojša Vukanović