palpal

Aplauz i podrška Banjalučana nakon javne rasprave o Kajinoj „Rupi“ i izmjenama Regulacionog plana

Večeras sam ostao u Banjaluci na obilježavanju 30 godina od osnivanja Prve gardijske motorizovane brigade Vojske Republike Srpske, te javnoj raspravi o novom Regulacionom planu centra Banjaluke. Došao sam da podržim Banjalučane, posebno stanovnike centra grada, njihovu borbu protiv urbicida, uništenja užeg gradskog jezgra prekomjernom gradnjom i saobraćajnim kolapsom, a dobio sam najljepšu nagradu – snažan aplauz kao znak podrške za obraćanje i protivljenje interesima tajkuna.

Ukazao sam na to da je nedopustivo da je Regulacioni plan izradila firma CPK vlasništvo Bobija Stanarevića, jer se radi o klasičnom sukobu interesa jer je Stanarević dio režima, bivši načelnik gradskog odjeljenja i direktor Autoputeva Republike Srpske, te da je skandalozno što se Regulacioni planovi često mijenjaju, kako bi se izlazilo u susret interesima tajkuna.

Paradoks je da se danas predstavlja Regulacioni plan i Idejno rješenje za „Rupu“, a da je Kaja već sagradio objekat, grube radove, i prodaje stanove od 4 000 do 5000 maraka! Istakao sam da se ne smiju ispunjavati želje Kaje, Malbašića, porodice Dodik, Malbašića, Čeda i Dejana Savića, i da ne treba dozvoliti izgradnju oblakodera od 15 spratova Prointeru pored sjedišta Pošta Srpske.

Pogledajte obraćanja na javnoj raspravi o izmjenama Regulacionog plana, veliko hvala Banjalučanima na aplauzima i podršci..

 

Nebojša Vukanović