palpal

Akcije Elektroprivrede Srpske danas pale 20%

I dok je sva pažnja javnosti Republike Srpske i BiH usmjerena na sramne igre i izjave Šmita i Dodika, u sjenci dogovorenog prepucavanja neopaženo je prošla važna vijest da su akcije Elektroprivrede Republike Srpske i njenih zavisnih preduzeća danas na Banjalučkoj berzi doživjele strmoglav i  rekordan pad od 20%.

Vrijednost akcija Elektro-distribucije Pale su izgubile 20% vrijednosti, Rudnika i termoelektrane Ugljevik 18,75%, Rudnika i termoelektrane Gacko 17,24%, Elektro-Krajine Banjaluka 17,56%, Hidroelektrane Višegrad 19,71%, a najmanji pad zabilježile su Hidroelektrane na Trebišnjici 3,38%.

 

Luka Petrović je sistematski razorio elektro-energetski sistem, kako bi ga Mafija prodala i privatizovala, a katastrofalno rukovođenje, štetni ugovori i izgubljene sudske presude, vrijedne nekoliko stotina miliona maraka, razlog su strmoglavog pada akcija najvažnijeg strateškog javnog preduzeća u Republici Srpskoj.

Ipak, norad se puno ne brine, svi gledaju šta su izjavili korupirani Šmit i Dodik, a stvarni cilj i jeste da se dimnim bombama i raznim „parizerima“ skrene pažnja sa suštine kako građani ne bi primijetili ključne probleme, i šta se događa iza dogovrenih igrara i kulisa.

 

Nebojša Vukanović