palpal

Agresivne babice i sraman istup Vlade Đajića

Ispod časti i svakog nivoa je novi skandalozan i sramni nastup poslanika SNSD-a i direktora Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka Vlade Đajića na RTRS-u u kome je lažno ustvrdio da je tobože zatvarao vrata liftova i Odjeljenja u Kliničkom centru kako babice i medicinske sestre ne bi napale gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je želio da zlatnikom dariva prvu bebu rođenu u Banjaluci. Politički animoziteti i napadi se mogu razumjeti, ali ipak treba imati određeni nivo i mrvice dostojanstva, posebno oni koji su položili Hipokratovu zakletvu, iako je nažalost režim odavno srušio sve norme i pravila, napravio društvo u kome je sve dozvoljeno u borbi za vlast i moć.

Priča o agresivnim babicama i medicinskim sestrama koje žele da pretuku i išamaraju gradonačelnika mogle bi se donekle protumačiti kao novogodišnja šala i komedija, koja nikako ne priliči jednom ljekaru i narodnom poslaniku, ali jedan detalj posebno je zaparao uši.

Sramni su i veoma niski udarci, laži i konstrukcije vezane za navodni snimak, koji niko nije vidio i kojim režim manipuliše javnosti, te tvrdnje Đajića da je Stanivuković nepoželjan na UKC zbog navodnog snimka koji niko nije vidio, a koji uznemirava pacijente i radnike UKC-a.

Ovakav diskurs i ponašanje su nedopustivi, i bez afere kiseonik, sumnjivih nabavki, samoubistava i drugih afera na UKC-u, direktor ove zdravstvene ustanove bi morao biti smijenjen u svakoj iole uređenoj i normalnoj državi i društvu te pozvan na odgovornost zbog sramnog istupa i narušavanja ugleda institucije.