palpal

Povlačenje Džakule i odbrana 100 miliona najveći novogodišnji poklon i pobjeda naroda

Činjenica da je korumpirani i ucijenjeni direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula, bivši SDP-ovac a sada partijski jezuita HDZ-a i Dragana Čovića, odustao od svoje namjere da za nevjerovatnih 100 miliona kupi zgradu od Mileta Radišića i kompanije Grand trejd u centru Banjaluke, velika je novogodišnja pobjeda naroda i javnosti nad bahatom vlašću.

Savjet ministra BiH na čelu sa korumpiranim Tegeltijom u više navrata produžavao je rok za kupovinu, izlazio u susret Džakuli i Radišiću, kumu Milorada Dodika koji iz sjene koordinira procesom, angažovao Sajića i druge plaćenike, lažne procjenitelje da pokušaju opravdati bacanje 100 miliona na gomilu betona, gvožđa i luksuza u trenutku kada narod živi na ivici, ali je pritisak javnosti bio ključan, pa su bili primorani na povlačenje.

Jednom sam imao priliku da upoznam Mira Džakulu, kada mi je prišao za sto u restoranu Ada, ali sam u startu prekinuo bilo kakve razgovore, kao i sa poklisarima koje je ranije slao jer nikad ne pregovaram niti trgujem interesima naroda i države, te mu jasno dao do znanja da sam ozbiljan u namjeri da pozovem narod i organizujemo proteste, koje smo najavili nakon velikog skupa u Banjaluci, ako se usudi da realizuje štetan ugovor.

Zaprijetio sam da će osjetiti gnjev naroda i biti pozvan na odgovornost ako se usudi da Radišiću prebaci 100 miliona, a o Džakuli, zloupotrebama u UIO BiH, pokušaju pljačke vijeka i Grand trejdu sam pisao serijal teksova, i tako dao mali doprinos velikoj pobjedi naroda.

Mile Radišić je kum Milorada Dodika, njegov sin Renato Radišić je kum Igoru Dodiku, u kompleksu Grand trejda pored MTEL-a smješteni su i Prointer, Red boks media i ostale dvorske firme.

Jasno je da je Mile Radišić samo paravan za kuma koji iz sjene preko posrednika, uz pomoć saveznika Dragana Čovića čiji je kadar Džakula otkako je napustio SDP, želi dodatno da se obogati i obezbijedi novac za izbore naredne godine.

 

Nebojša Vukanović