palpal

Sjećanje na pljačku vijeka

Pogledajte prilog iz Dnevnika BN televizije i sjećanje na pljačku vijeka u režiji Dodikovog savjetnika Dragana Vučetića. Iako je iza sebe imao niz propalih projekata i afera, Vučetić je dobio podršku i milione od Vlade Republike Srpske za projekat „Nikola Tesla“ koji je trebao da zaposli nekoliko hiljada žena i radnika u tekstilnoj industriji Hercegovine, te proizvodi električne automobile.

Od starta sve je išlo naopako i znalo se da će „veliki“ projekat, lansaran pred izbore 2014. godine, doživjeti debakl i da je jedini cilj bio predizborna manipulacija narodom i kriminalno bogaćenje moćnika na pljački države.

Na vrijeme sam ih upozoravao da je Vučetić osnovao svoju privatnu firmu „Nikola Tesla GMBH“ u Njemačkoj, da izvlači i prebacuje novac, govorio sam tadašnjem ministru finansija Zoranu Tegeltiji, sada predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, šta se događa ali niko nije reagovao niti je pokušao da spriječi pljačku, i jasno je da Vučetić ne bi uspio i na vrijeme pobjegao da nije imao političku podršku.

Detaljnije u video prilogu …

Nebojša Vukanović