Ćorak i vrhunac beščašća

Prilogom u centralnom magazinu Fabrike mržnje, laži i zla, emisiji Pečat, glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTRS-a Siniša Mihailović je prevazišao i samog sebe. Kerber nije mogao naći nijednog sagovornika, niti jedan dokument i dokaz kojim bi potkijepio svoju besmislene optužbe iznesene na moj i račun Milorada Vukanovića, ali to ga nije spriječilo da se u prilogu poziva na rodbinu pokojnog Vladislava Turnića, Srbe iz Dubrovnika. Sedam dana je Mihailović  na portalu RTRS-a najavljivao „istraživački“ prilog o „vilama“ i imovini Vukanovića, a na kraju je prešao 1000 kilometara a da nije uspio naći nijednog čovjeka koji bi rekao jednu ružnu riječ protiv Milorada Vukanovića.                                                              

Zloglasna Nada Veletić je u najavi priloga istakla da je imovina dr Turnića postala „plijen“ Milorada Vukanovića, kao da je on neki predator koji otima tuđe, te istakla da njen kolega Siniša Mihailović donosi filmsku priču iz Dubrovnika, u kojoj je Nebojša Vukanović napravio medijsku pripremu!? Najogavnije je što oni koji posthumno vrijeđaju pokojnika i osporavaju njegov rad i pisanje, čak iznose tvrdnje kako sam ja svojim pisanjem uticao na donošenje odluka dr Turnića, te sa stricem ogadio njegovo djelo.                                                                  

Sigurno će doći dan kada će gebelsi sa RTRS-a odgovarati za svoje sramno ponašanje. Zarad javnosti i istine treba reći da je pokojni dr Turnić još 2004. godine napisao testament u kome svoj stan površine 65 m2 ostavlja svom prijatelju Miloradu Vukanoviću. Testament i oporuke o poklanjanju stana bliskom prijatenju i saradniku pisao je u više navrata, 2004,  2006, 2009, 2011 godine, sve ih ovjerio kod javnog bilježnika i  udubrovačkom Osnovnom sudu, i niko nikada nije osporavao testament i oporuke. U jednom od svojih pisama dr Turnić govori o međusobnoj podršci, bliskosti sa Miloradom Vukanovićem, govori da mu je bio mnogo više od dobrog prijatelja i bliskog srodnika.  Njih dvojica su skupa bili u srpskim nacionalnim udruženjima i Crkvenoj pravoslavnoj opštini, i skupa su je nepustuli zbog neslaganja sa Grigorijem, o čemu je dr Turnić detaljno i pisao.                                                                                       

Dakle, pokojni dr Turnić je testament napisao prije 14 godina, dok sam ja još bio student, u pune 4 godine prije nego što sam napisao prvi tekst u nekim novinama. Prije dvije godine sam počeo pisati o problemima Srba u Dubrovniku, izbacivanju iz prostora i Tužbi koju je dr Turnić podnio Sinodu i patrijarhu protiv Grigorija Durića, i tada su svi ćutali i niko do smrti pokojnog Vladislava nije osporavao njegovu Tužbu, pisma, testament i oporuke , već tek kad je umro nedostojni pokušavaju da ospore autentičnost pisama, te mene da optuže da sam svojim radom uticao na odluke uglednog dubrovačkog ljekara i intelektualca. Takve monstruozne stvari ne mogu uraditi ljudi već beskrupulozne hijene i monstrumi koji u svojim prljavim poslovima i zadacima ne biraju sredstva kako bi došlo do cilja.

 

Nebojša Vukanović