palpal

Zvijeri u zla vremena

Čovjek je čovjeku vuk! Nažalost na domaćoj političkoj sceni, u kojoj je režim pogazio sve norme i principe, davno pokazao da se vodi Makihavelijevom da cilj opravdava sredstvo i da su na sve spremni zarad političkih interesa. Nažalost njima ništa nije sveto, i kada su spremni uništiti ljude i cijele porodice kako bi imali malu trenutnu korist, a slučaj Dalibora Pavlovića, koga su po svjedočenju aktivistkinje SNSD-a Ane Jež uništili najbliži saradnici i čelnici lokalnog SNSD-a, to jasno pokazuje.

Nemam pardona prema tirjanima koji gaze svoj narod i kojima ništa nije sveto, ali nikada u proteklih 15 godina nisam ulazio u bilo čiji privatni život niti na bilo koji način sa nekim vodio političke obračune preko porodice i nečijeg privatnog života. To ne znači da nisam pisao o tenderima i raznim zloupotrebama srodnika moćnika na vlasti na štetu naroda i države, ali nisam ulazio u bilo čiju privatnost.

I prije izbijanja afere „Pavlović“ imao sam njegove sporne fotografije ali sam lijepo tražio da se povuče, odmori i liječi, i tek kad je sebi organizovao proteste podrške i pokušao da ostane na čelu Prijedora zaprijetio sam mu da se povuče jer ne može osoba, koja tvrdi da su ga napali demoni pa je izgubio razum, upravljati trećim po veličini gradom u Republici Srpskoj.

Sam sam prošao kroz pakao kada me je „kolega“ sa Bel televizije, potpuno neiskusnog jer nikada ranije nisam imao kontakt sa zlim i ljudima iz podzemlja i nisam znao kakvi ljudi biti monstrumi i zvijeri, na šta su sve spremni, nije navukao da sjedem na piće sa Suvarom, koji je snimao razgovore i više od pola godine sa Sinišom Mihailovićem preko RTRS-a vodio užasnu prljavu kampanju kako sam tobože oteo, tukao i drogirao Mileta Radišića, pokušao državni udar, zbog čega me je istraživao Specijalno Tužilaštvo RS koje je na kraju odbacilo smiješnu prijavu i optužbe, a pozadina je da sam tragao za dokazom da je Radišić samo paravam za Dodika, što je on priznao u razgovoru do koga sam želio da dođem. Znam kroz šta prolaze roditelji i porodica kad ste svaku noć udarna tema prljave kampanje i kad vam stavljaju metu na lice, pa mogu razumjeti kroz šta sada prolazi Ivan Begić i njegova porodica.

Žao mi je Ivana i njegovih roditelja, jer je žrtva beskrupuloznih monstruma, ali još tokom sjednice poslao sam mu poruku da se smiri jer će se i ovo zvati lani, da čuva zdravlje i porodicu. Izvršioci su nebitni, ali činjenica da je snimak plasiran uoči Posebne sjednice Narodne skupštine Srpske i izbora u Prijedoru jasno govori ko su nalogodavci!

 

Monstrumima iz vrha vlasti ništa nije sveto ali trebali bi se zapitati da li će im se sve vratiti kao bumerang, boje li se Boga ako ne boje zakona, cara i ćesara? Mnogima bi lično mogao nauditi, uništiti porodice i rasturiti brakove, ali nisam nikada i ne želim to da radim, jer treba imati neki kodeks i granice ispod kojih se ne ide.

 

Likovanje, pokušaji podvale i spinovanja režimskih medijskih gurua i plaćenija, te banjalučke kraljice tvitera pokazuju ko je bio i šta je krajnji cilj, ali sve im se vraća kao bumerang. Njika i njoj ne smeta kad tata sa svim počastima prima recimo Anu Brnabić, koja ima slobodu kao i svi za svoje orjentacije, i nije skandal kad se pojavio snimak „dva papka“ na kome Željka govori kako su dobro pazarili, kupili dva poslanika i većinu 2014. godine, a sada morališu i pokušavaju likovati nad tuđom mukom i nevoljom. Bestidne hijene!

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag, a oni kako siju tako će i požnjeti.

 

Nebojša Vukanović