palpal

Zloupotrebe mladih i partijsko matursko veče

Ne postoje granice za grube zloupotrebe i manipulacije građanima Trebinja od strane lokalnih vlasti i gradonačelnika Lakija Lučiana Petrovića, a to potvrđuje i organizovanje partijske maturske večeri za učenike završnih razreda svih srednjih škola u Trebinju. Naime Lukini jezuiti, mladi SNSD-ovci, večeras organizuju partijsku žurku za mlade i maturante u Klubu „Galerija veritas“. Aktivisti SNSD-a proteklih dana su vrbovali maturante Gimnazije „Jovan Dučić“, Mašinske i Centra srednjih škola, dijelili im ulaznice za žurku koja će se održati večeras, u petak 18.5.2018. sa početkom u 21 sat. Mladi SNSD-ovci su uz za sve goste, kao nedavno na Ublima, obezbjedili besplatno piće i hranu tokom partijske maturske večeri.                                                                        

Besplatne ulaznice za crveno matursko veče dijeljene su u protorijama SNSD-a i preko aktivista MSD po trebinjskim školama. Nema nikakve sumnje da se radi o gruboj zloupotrebi maturanata i mladih, i da organizacijom partijske maturske večeri Luka i SNSD žele da kupe naklonost maturanata i tek stasalih glasača uoči oktobarskih Opštih izbora. SNSD je maturantima organizovao žurku, obezbjedio piće, hranu i vjerovatno poneki džoint, jer su svi trebinjski dileri istaknuti aktivisti vladajuće stranke kojima se često gleda kroz prste jer su u službi Partije i Režima. Sa druge strane Mladi SNSD-a su došli do baze podataka za veći broj mladih koji će po prvi put da izađu na izbore i Partija od njih očekuje podršku.                                                               

Bijedno, sramno, nisko, podlo, kukavički.. Izvlačiti novac iz gradskog budžeta, HET-a i javnih preduzeća za organizovanje žurki, zloupotreba, kupovina i manipulacija mladima pokazuje na šta su sve gen-sek Luka i SNSD spremni kako bi došli do glasova. Bijednici očekuju da će maturante i mlade kupiti sa nekolike flaše piva, malo smokija, štapića, kikirikija ili koji komadić pršuta i sira koji će narezati mladi i uzorni voajer, trebinjski Ron Džeremi  Dejo Tarana, koji je i 2016. u Galeriji vršio usluge keteringa za Luku i SNSD? Siguran sam da Luka grubo potcjenjuje mlade i svoj narod, i da mu jeftine manipulacije, kupovina i trikovi ovog puta neće proći. Zašto lani, kad nije bilo izbora, nije organizovao žurke i partijsko matursko veče, i zašto se žurka ne organizuje i za male maturante osnovnih škola, koji nemaju pravo glasa?                                                            

Bivši direktor Gimnazije i aktuelni predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak jedan je od rijetkih razumnih, pametnih i obrazovanih u Lukinoj administraciji, i očekujem od njega da napokon probudi svoju savjest i reaguje, i tako u narednom periodu spriječi grube zloupotrebe i manipulacije svojim učenicima, kojima je do juče bio direktor i profesor.                                                                              

Mladi moraju biti svjesni da su sa 63% nezaposlenih neslavni i apsolutni rekorderi u Evropi, i da je za to odgovorna prije svega bahata, osiona i kriminalna vlast koja pokušava da ih kupi sa nekoliko boca piva. Režim sputava svaku zdravu misao i ideju, traži samo pokornost i slijepu poslušnost i najviše se boji obrazovanih i pametnih mladih ljudi. Zbog toga su mladi primorani da masovno bježe sa ovih prostora trbuhom za kruhom i ostavljaju svoje porodice.                                                              

Nadam se da su mladi i maturanti svjesni podmuklih pokušaja manipulacije, i da neće nasjesti na jeftine trikove i podvale don Lakija Lučijana Petrovića i njegovih širokobrijeških đaka, kojima se okružio i koji pokazuju koliko cijeni obrazovane, sposobne i mlade ljude.

 

Nebojša Vukanović